WCFXO/0 "Wildcard X100P Board 1"

Discussion in 'Gateways' started by danardf, Jan 31, 2009.

  1. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    I have installed a A100P card.
    After the hardware detect, i had this information Active on a green background.
    Now, I haven't this information. :huh:

    You know why? [​IMG]
     
  2. haamed

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Now i have the same problem danard ! :huh:
    did you found the answer?

    i have Elastix 1.3 and sangoma :blink:

    :kiss: :kiss:
     
  3. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    I think that it's normal.
    because, If you disconnect your link between FXO and Operator, The Activ information appear. And if you re-connect your link, the Activ disappear.

    You have the same thing?
     
  4. haamed

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    I thing i have another Problem !
    in hardware detection i get "No Cards were detected on your system"
    i use elastix 1.3.2 last stable
    should i install some driver?...
    how can i check my card is ok?..


    Thanks Danard:kiss:
     
  5. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    YEs, now i have the same problem ! :angry:

    GRRRRR.
    I try to fix the problem. :unsure:
     
  6. haamed

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
    It was my PCI slot problem :blush: :blush: :blush: :blush:


    Thanks Danard :kiss:
     
  7. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    So I stay with my problem!

    Just had a reboot for Electrical problem. Nothing too bad.

    Now ... DAA problem!
     
  8. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    Haamed, can you give me your configurations (if you want):
    • /etc/zatpel.conf
      lspci -v result (copy only the fxo card.)
      dmesg result.
      zttool result.


    I want to compare the parameters.
     
  9. ramoncio

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,663
    Likes Received:
    0
    Try from the console:

    genzaptelconf -svdMF -c fr

    -c fr is for country=france. I use -c es myself.
     
  10. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    And no... always nothing! :(

    the lspci result is:
    02:06.0 Communication controller: Motorola Wildcard X100P
    Subsystem: Unknown device 9085:0001
    Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 233
    I/O ports at de00
    Memory at fddff000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
    Capabilities: [40] Power Management version 2


    with this cmd:
    # dmesg | grep fxo
    NOTICE-wcfxo: WCFXO/0: Unknown DAA chip revision: REVB=0
    wcfxo: probe of 0000:02:06.0 failed with error -5
    NOTICE-wcfxo: WCFXO/0: Unknown DAA chip revision: REVB=0
    wcfxo: probe of 0000:02:06.0 failed with error -5
    r4fxo: module license 'unspecified' taints kernel.


    And this cmd:
    #dmesg | grep DAA
    NOTICE-wcfxo: WCFXO/0: Unknown DAA chip revision: REVB=0
    Failed to initailize DAA, giving up...
    NOTICE-wcfxo: WCFXO/0: Unknown DAA chip revision: REVB=0
    Failed to initailize DAA, giving up...


    and
    #ztcfg -vvv

    Zaptel Version: 1.4.11
    Echo Canceller: Oslec
    Configuration
    ======================


    Channel map:


    0 channels to configure.


    And..
    # more /etc/modprobe.conf
    alias eth0 8139too
    alias scsi_hostadapter ahci
    alias snd-card-0 snd-hda-intel
    options snd-card-0 index=0
    options snd-hda-intel index=0
    options wcfxo opermode=1
    install wcfxo /sbin/modprobe --ignore-install wcfxo && /sbin/ztcfg
    remove snd-hda-intel { /usr/sbin/alsactl store 0 >/dev/null 2>&1 || : ; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-hda-intel
    alias eth1 r8169


    Maybe some problems with wcfxo parameters?
     
  11. ramoncio

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,663
    Likes Received:
    0
    Read this doc.

    http://www.x100p.com/support/doc/novavo ... issues.pdf

    It is one of the best docs I've found lately. It might help you.
    I think you shouldn't get IRQ 233. Have you disabled unneeded devices and tried in different pci slots?

    And I don't remember to use any wcfxo parameters in /etc/modprobe.conf
    Try deleting the lines related to wcfxo

    Also give the output of lsmod |grep fxo
     
  12. haamed

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Hi Friend,B)
    This is Zapata.conf
    #############################
    [trunkgroups]

    [channels]
    language=pr
    context=from-pstn
    signalling=fxs_ks
    rxwink=300 ; Atlas seems to use long (250ms) winks
    usecallerid=yes
    hidecallerid=no
    callwaiting=yes
    usecallingpres=yes
    callwaitingcallerid=yes
    threewaycalling=yes
    transfer=yes
    canpark=yes
    cancallforward=yes
    callreturn=yes
    echocancel=yes
    echocancelwhenbridged=no
    faxdetect=incoming
    echotraining=800
    rxgain=0.5
    txgain=0.5
    callgroup=1
    pickupgroup=1

    ;Uncomment these lines if you have problems with the disconection of your analog lines
    busydetect=yes
    busycount=3


    immediate=no

    #include zapata_additional.conf
    #include zapata-channels.conf
     
  13. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    Re:WCFXO/0

    Thanks to help me Ramoncio :)

    I had read this doc, and I don't try the IRQ way, because my card work fine before my hard reboot (Electrical cut, my server stop, and switch on my tower, and that's all)

    I have only 2 slots.
    I can select one IRQ by slot into the BIOS, (AUTO or 1 2 3 ..etc), but nothing.
    But I will try to disable all devices unused as (USB, printer).

    ok... I try this way.

    Nothing!
     
  14. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    Re:WCFXO/0

    Ok thanks Haamed, but I wanted the zaptel.conf and not zapata.conf :)
     
  15. haamed

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Re:WCFXO/0

    Hi Daba==nard , Part 2 !


    lspci -v REASULT
    #############
    00:0a.0 Network controller: Sangoma Technologies Corp. A200/Remora FXO/FXS Analog AFT card
    Subsystem: NEC Corporation Unknown device 1100
    Flags: bus master, medium devsel, latency 255, IRQ 225
    Memory at febe0000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]


    dmesg RESULT
    #############
    I attached the file


    zttool RESULT
    #############
    I get error with this command !:blink: http://forum.elastix.org/old_files/dmesg.txt
     
  16. haamed

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    Re:WCFXO/0

    :blush: :blush:

    now i'm looking
    But in Elastix 1.3 and in /etc/asterisk/ I don't have any zaptel.conf !


    this is my sepcification,

    Elastix 1.3.2
    Sangoma A200 (2 FXO & 2 FXS)
    CPU: Intel Pentum4 2.4 GHz
    Ram 512 M !!!:S
     
  17. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    Re:WCFXO/0

    It's normal, zaptel.conf is not on /etc/asterisk, but /etc only :p

    Haamed, wake up and go to breakfast! :laugh:
     
  18. ramoncio

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,663
    Likes Received:
    0
    Re:WCFXO/0

    If you had power problems, try this card in some other test computer, even with a live-cd.
    Maybe it is damaged and you are punishing your brain instead of throwing it away an getting a new card.
    Your time costs more than a X100P!!
     
  19. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    Re:WCFXO/0

    I had another electrical cut tonight, and now my ethernet card is lost.
    So, for resum.
    Slot 1 = FXO
    Slot 2 = Eth0

    FXO no detected
    ETH no detected

    Maybe a mothercard problem!?

    With chance, I have the ethernet on my motherboard (ETH1)!

    I Wait the next week for fix, I haven't the time now!

    To be continued ;)
     
  20. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    Re:WCFXO/0

    All is right. Yessss.

    Now it's ok.
    I disabled the printer port and USB controler.
    I modified the grub.conf file, noapic nolapic acpi=off

    Before:
    kernel /vmlinuz-2.6.18-53.1.19.el5 ro root=LABEL=/1

    After:
    kernel /vmlinuz-2.6.18-53.1.19.el5 ro noapic nolapic acpi=off root=LABEL=/1

    Force to attribute IRQ on each slot (7 & 11) into the BIOS.

    Code:
    02:06.0 Communication controller: Motorola Wildcard X100P
            Subsystem: Unknown device 9085:0001
            Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 7
            I/O ports at de00 [size=256]
            Memory at fd7ff000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
            Capabilities: [40] Power Management version 2
    
    02:07.0 Network controller: Dialogic Corporation BRI (rev 01)
            Subsystem: Dialogic Corporation Diva BRI-2 PCI v2
            Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 11
            Memory at fd7fe000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
            I/O ports at dc00 [size=256]
            Memory at fc800000 (32-bit, non-prefetchable) [size=8M]
            Memory at fd7e0000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
            Capabilities: [40] Power Management version 1
            Capabilities: [48] #06 [0080]
            Capabilities: [4c] Vital Product Data
     

Share This Page