Voicemail an error occurred

paguira

Joined
Jan 17, 2008
Messages
127
Likes
0
Points
0
#1
Hello!
Voice messaging not functioning with a fresh asterisk.

I have the following message:
my message was archive, but an error occurred

postfix : main.cf
myorigin = asterisk.entreprise.lan

nano /var/log/asterisk/full

[Jun 10 11:16:15] DEBUG[4322] app_macro.c: Executed application: Macro
[Jun 10 11:16:15] VERBOSE[4322] logger.c: -- Executing [s-BUSY@macro-vm:3] VoiceMail("SIP/3001-08531f80", "3001@default|b") in new stack
[Jun 10 11:16:15] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'vm-theperson' (language 'en')
[Jun 10 11:16:17] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'digits/3' (language 'en')
[Jun 10 11:16:18] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'digits/0' (language 'en')
[Jun 10 11:16:18] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'digits/0' (language 'en')
[Jun 10 11:16:19] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'digits/1' (language 'en')
[Jun 10 11:16:20] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'vm-isonphone' (language 'en')
[Jun 10 11:16:21] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'vm-intro' (language 'en')
[Jun 10 11:16:27] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'beep' (language 'en')
[Jun 10 11:16:27] VERBOSE[4322] logger.c: -- Recording the message
[Jun 10 11:16:27] VERBOSE[4322] logger.c: -- x=0, open writing: /var/spool/asterisk/voicemail/default/3001/tmp/x8jrNi format: wav49, 0x84ab510
[Jun 10 11:16:27] VERBOSE[4322] logger.c: -- x=1, open writing: /var/spool/asterisk/voicemail/default/3001/tmp/x8jrNi format: wav, 0x84aad80
[Jun 10 11:16:29] VERBOSE[4322] logger.c: -- User ended message by pressing #
[Jun 10 11:16:29] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'auth-thankyou' (language 'en')
[Jun 10 11:16:30] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'vm-review' (language 'en')
[Jun 10 11:16:34] VERBOSE[4322] logger.c: -- Saving message as is
[Jun 10 11:16:34] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'vm-msgsaved' (language 'en')
[Jun 10 11:16:36] VERBOSE[4322] logger.c: -- Recording was 2 seconds long but needs to be at least 3 - abandoning
[Jun 10 11:16:36] DEBUG[4322] app_macro.c: Executed application: Voicemail
[Jun 10 11:16:36] VERBOSE[4322] logger.c: -- Executing [s-BUSY@macro-vm:4] Goto("SIP/3001-08531f80", "exit-FAILED|1") in new stack
[Jun 10 11:16:36] VERBOSE[4322] logger.c: -- Goto (macro-vm,exit-FAILED,1)
[Jun 10 11:16:36] DEBUG[4322] app_macro.c: Executed application: Goto
[Jun 10 11:16:36] VERBOSE[4322] logger.c: -- Executing [exit-FAILED@macro-vm:1] Playback("SIP/3001-08531f80", "im-sorry&an-error-has-occured") in new stack
[Jun 10 11:16:36] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'im-sorry' (language 'en')
[Jun 10 11:16:37] VERBOSE[4322] logger.c: -- <SIP/3001-08531f80> Playing 'an-error-has-occured' (language 'en')
[Jun 10 11:16:39] DEBUG[4322] app_macro.c: Executed application: Playback
[Jun 10 11:16:39] VERBOSE[4322] logger.c: -- Executing [exit-FAILED@macro-vm:2] Hangup("SIP/3001-08531f80", "") in new stack
[Jun 10 11:16:39] VERBOSE[4322] logger.c: == Spawn extension (macro-vm, exit-FAILED, 2) exited non-zero on 'SIP/3001-08531f80' in macro 'vm'
[Jun 10 11:16:39] VERBOSE[4322] logger.c: == Spawn extension (macro-vm, exit-FAILED, 2) exited non-zero on 'SIP/3001-08531f80' in macro 'exten-vm'
[Jun 10 11:16:39] VERBOSE[4322] logger.c: == Spawn extension (macro-vm, exit-FAILED, 2) exited non-zero on 'SIP/3001-08531f80'
<br><br>Post edited by: paguira, at: 2008/06/10 17:36
 

urys

Joined
Jun 10, 2008
Messages
1
Likes
0
Points
0
#2
I am having the same problem. But it is very strange that my system worked for some hours perfectly, even notifying via email and all. Suddenly for some reason, vm_general.inc, vm_email.inc and voicemail.conf became blank, so all the voicemail functionality is down. That is why the announcement "I'm sorry an error has occurred" gets played.
I have tried to recreate extensions, disabled and enabled voicemail options on them and still no go.
Any thoughts on how to solve this issue?

Ury Sarabia
Ti-Tel Tecnologías Informáticas y Telecomunicaciones
www.titel.com.mx<br><br>Post edited by: urys, at: 2008/06/10 20:39
 

bwg

Joined
Aug 14, 2008
Messages
62
Likes
0
Points
0

Members online

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,915
Messages
130,920
Members
17,594
Latest member
knethardsolutions
Top