Viatalk and Elastix 1.5.2 Trunk will not regis

Discussion in 'General' started by biggy213, Jun 4, 2009.

  1. biggy213

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    I have a viatalk Sip trunk set up on a trixbox CE 2.6.2 Server that register just fine, i copied the same exact Trunk setting to New Elastix install that thing will not register. I can't make or receive any calls.
    I have done everything that i could think of so please any Help will be greatly appreciated.
     
  2. jessie

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Hi biggy213,

    Can you elaborate the set up made for the Elastix? What is the network setup? You have to consider the aspect of it including the orientation of the trunking.


    Regards,


    Jessie
     
  3. biggy213

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    My isp is comcast and it install on dd-wrt router in wireless bridge. I am sorry but i don't understand what you mean by aspect of it including trunking. But the same trunk setting in freebpx on trixbox ce just connect fine and i can make and receive calls. But when i copied the same exact setting onto Elastix it just does not register.
     
  4. jessie

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Hi,

    Your Elastix is connected to the router in the same network with your existing Trixbox, right?

    It is like this: ISP -----> Router ------> Switch -----> Trixbox

    and your Elastix is in the same connnection:

    ISP------->Router-----Switch---------> Trixbox
    ---------> Elastix

    Now, what I need to know is if your Router configuration like port and IP forwarding is the same you did with your Trixbox in to the Elastix?

    As for Trunking, have you set up a Registration string like, user:password@voipprovider.com/callerID

    What is your current configuration under sip.conf?

    This is the basic configurations required to make this work in SIP trunking for you to send and receive calls.


    Regards,

    Jessie
     
  5. jessie

    Joined:
    Sep 17, 2008
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    try to add this parameters also in your sip.conf

    externip=Public extenal IP
    localnet=LAN IP/255.255.255.0
    nat=yes
     
  6. biggy213

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    I have tried that also not luck yet
     
  7. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    Do you have 2 servers into your LAN with one ISP?!
    If it's true:
    But it's impossible that Elastix don't work on your ISP and trixbox work. If trixbox work, then Elastix work also.
     
  8. jenigirly

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0

Share This Page