two times cannot be a coincidence

telecomtechnician

Joined
Jan 8, 2008
Messages
422
Likes
0
Points
16
#1
Hi community, I want to expose the following problem that happened to me twice with two elastix 1.3 installations. The only difference between the installations were the fxo boards used on the servers(one is a NetVox and the other one is a Digium).

The boards are recognized and working, but it has a strange behavior: when I reboot the server or there is a power failure and later the server boots up again, there are no outbounds calls through the zap channels, it says all circuits are busy. But right after an incoming call dials in, then you can do outbound calls with no problem.

In other words, it needs some kind of incoming wake up call so the zap channels can dial out. This is really strange but is happening, and I confirmed it doing reboots and unplugging the electrical outlet of the server and after a few tests AND A LOT OF FRUSTATION I discover this.

I consider this a bug in elastix 1.3. Please guys, I appreciate your help and advice to solve this issue.

Waiting for your comments

David Medina
 

DaveD

Joined
Nov 12, 2007
Messages
597
Likes
0
Points
16
#2

telecomtechnician

Joined
Jan 8, 2008
Messages
422
Likes
0
Points
16
#3
Hi there

Thanks for your link, next time I will do a more intensive search before posting a problem that has been already solved. By the way everything worked fine.

Thanks

David Medina
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,902
Messages
130,887
Members
17,566
Latest member
Fpino
Top