Skype Connect, finally via SIP

JElzinga

Joined
Aug 12, 2010
Messages
3
Likes
0
Points
0
#1
Check Skype Connect out.

http://www.skype.com/intl/en/business/sip/get-it-now

Decent tech-sheets which explain everything you need to know if you want to implement this on your Asterisk-PBX. Most def. an enhancement to every business serious about Skype-connectivity and having it available as a SIP-trunk will remove a lot of the old problems with Skype.

what you think ?
 

NickViz

Joined
Nov 28, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
#2
Hello,

can anybody share his configuration experience with the Skype Connect?

I'm a bit confused. What I did:
1. Created SIP Account on our business account, allocated some funds, got SIP credentials.
2. Created SIP trunk in Asterisk. This the thing I'm not sure: do I need to create SIP trunk or just SIP extension? In PEER Details and USER Context I entered SIP cred.above.
3. Here I completely got stuck - how can I bind an internal number (or ringing group) to a Skype name? For instance I want to call my skype name (nickviz obviously) if I dial 800 number.

I understand how things work in case of extensions and trunks (thanks to EwT manual), but with SIP/Skype I'm lost.

Can anybody who successfully did it drop me a short list what to do? Like: make sip trunk, make outbound route, make (SIP) extension 800, etc.??

Thanks in advance,
Nikolai.

P.S. Will read EwT once more.
P.P.S. If I don't need incoming Skype calls - do I still need to open ports on firewall to Elastix?
 

adamsaad

Joined
Oct 10, 2010
Messages
12
Likes
0
Points
0
#3

NickViz

Joined
Nov 28, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
#4
Hi adamsaad,

thanks for the info. I already realized that Skype Connect is practically unusable for us.
 

fulfillmentguy

Joined
Mar 8, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
0
#5
Hey I was actually about to implement the SKype Connect sip for my elastix 1 -2 line system, what what was the problem how come it won't work for you? Any help appreciated.

Thanks
 

fulfillmentguy

Joined
Mar 8, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
0
#6
Hey I was actually about to implement the SKype Connect sip for my elastix 1 -2 line system, what what was the problem how come it won't work for you? Any help appreciated.

Thanks
 

adamsaad

Joined
Oct 10, 2010
Messages
12
Likes
0
Points
0
#7
Please send me your details and I will try to solve your issue
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,900
Messages
130,884
Members
17,561
Latest member
marouen
Top