setup-a-remote-sip-extension

Discussion in 'General' started by kareem, Apr 28, 2010.

  1. kareem

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Hi every body


    I have new problem

    I have my asterisk server in a placeA and my soft phone in a placeB
    I wan't to connect my soft phone with my elastix sever

    I have just read this

    http://www.freepbx.org/support/document ... -extension

    and done every thing in it but when trying to connect them together i see this message
    error 405:method not allowed

    please help me once again

    thanks for your supporting
     
  2. rafael

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,454
    Likes Received:
    1
    hi,

    take a look to the book "Elastix Without Tears" in the download section and it would help you with your issues. You shoul know if you have a firewall or your machine has a public ip on it.

    regards,

    rafael
     
  3. kareem

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Thank you rafael

    I have read elastix without tears and did it exactly as what i read but nothing happened I have an error in xlite (my soft phone)

    registration error 405: method not allowed

    If any body can help me :blush:
     
  4. tak.cassidy

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hi

    Post here the exact settings you are using.
    So we can see if there are any obvious errors.

    Tony
     
  5. kareem

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Thank you Tony for your reply
    I have found it
    I used iax extension and it worked with me

    Thaks every body
     
  6. gquinlan

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Hi Kareem,

    When you mentioned Place A and Place B, did you mean 2 completely different physical locations? Or is your softphone connected to the same network as your Elastix server? Just curious! Thanks!
     
  7. haamed

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    251
    Likes Received:
    0
    When you were success with IAX, it means that you have NAT problem, I think you hav not Valid IP Address for your Server?
     
  8. telecomtechnician

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Hi there

    You mentioned something that I have read a lot of times: "resolve the ip address" How can I actually do that? I have a problem with a remote sip extension, I have the registration of the remote extension but there is no audio. On the CLI, I do a rtp debug and I see that my server is sending the rtp packets to a "local IP" that does not exist in my LAN. It is the local IP of the remote sip extension, so I conclude there is a NAT issue or the external IP is not been solved, how can I actually do that?.
    I have read elastix without tears, and done everything by the book, but it is not working. In previous installations this was a resolved issue, but it appear again.
    What is new, is that I installed a DNSMASQ about a week ago, to avoid losing the voip server when internet is down and since that, the external sip extension has no audio.

    I would like your advice

    Thanks

    David Medina
     

Share This Page