Sapo / Telepac configuration

spicarra

Joined
Mar 13, 2008
Messages
6
Likes
0
Points
0
#1
Sapo /Telepac ( trunk ) ( peer ) config
Hi all,
I have a fresh config working with voip.sapo.pt and voip.telepac.pt


TRUNK (sapo)

PEER Details
#nat=yes
allow=g729&g711u&gsm
canreinvite=yes
context=from-trunk
from=+351XXXXXXXX
fromdomain=voip.sapo.pt
host=voip.sapo.pt
insecure=very
outboundproxy=proxy.voip.sapo.pt
port=5070
qualify=yes
secret=XXXXXXXXXXXX
type=friend
username=+351XXXXXXXXXXX

Replace the (X) with your username and pass : ;)


REGISTER STRING


+351XXXXXXXXX@voip.sapo.pt:#PASSWORD#:+351XXXXXXXXX@proxy.voip.sapo.pt:5070


Some from the guy of http://www.windland.pt
 

rafael

Joined
May 14, 2007
Messages
1,454
Likes
1
Points
0
#2
Thank you very much. +1 for your karma
 

spicarra

Joined
Mar 13, 2008
Messages
6
Likes
0
Points
0
#3

DMTG

Joined
Apr 12, 2009
Messages
7
Likes
0
Points
0
#4
I cannot call to external numbers
ALL CIRCUITS ARE BUSY, PLEASE TRY AGAIN LATER
 

spicarra

Joined
Mar 13, 2008
Messages
6
Likes
0
Points
0
#5
hi,
check the outbound route.
also go to the asterisk console and type:
sip show register -> check if our number is registed
sip show peers -> check if every one is OK

If dont help check the codec, sapo don't use g729.
 

DMTG

Joined
Apr 12, 2009
Messages
7
Likes
0
Points
0
#6
spicarra said:
hi,
check the outbound route.
also go to the asterisk console and type:
sip show register -> check if our number is registed
sip show peers -> check if every one is OK

If dont help check the codec, sapo don't use g729.
Hi,
I Can receive external call but i cannot call from internal extension to external number using trunk sapo!
 

spicarra

Joined
Mar 13, 2008
Messages
6
Likes
0
Points
0
#7
hi,
that problem !!
check out if the registry is ok on sapo provider.
fallow me on this.

GO to elastix console = ssh
then type asterisk -vrrrrr
then do sip show registry
on the replay list you must have something like this !

proxy.voip.sapo.pt:5070 +351302##### 105 Registered Mon, 13 Apr 2009 12:46:10


Also you can debug the call like sip set debug and make a call, check if is going out on the outbound rule.
Aske me more... no problem.

PS.: Are you TUGA ????
 

DMTG

Joined
Apr 12, 2009
Messages
7
Likes
0
Points
0
#8
spicarra said:
hi,
that problem !!
check out if the registry is ok on sapo provider.
fallow me on this.

GO to elastix console = ssh
then type asterisk -vrrrrr
then do sip show registry
on the replay list you must have something like this !

proxy.voip.sapo.pt:5070 +351302##### 105 Registered Mon, 13 Apr 2009 12:46:10


Also you can debug the call like sip set debug and make a call, check if is going out on the outbound rule.
Aske me more... no problem.

PS.: Are you TUGA ????
Yes I'm TUGA!

I Resolved the problem finally

Outbound Caller ID: +35130XXXXXXX

TRUNK Name: SAPO
PEER Details:
#nat=yes
canreinvite=yes
context=from-trunk
from=+35130XXXXXXX
fromdomain=voip.sapo.pt
host=voip.sapo.pt
insecure=port,invite
outboundproxy=proxy.voip.sapo.pt
port=5070
qualify=yes
secret=xxxxxxxx
type=friend
username=+35130xxxxxxx
authname=+35130xxxxxxx
fromuser=+35130xxxxxxx
dtmfmode=rfc2833
disallow=all
allow=ulaw&alaw
registername=+35130xxxxxxxx
call-limit=2
t38pt_udptl=yes

Registration
Register String:
+35130xxxxxxx@voip.sapo.pt:#PASSSWORD#:+35130xxxxxxx@proxy.voip.sapo.pt:5070
 

madinfo

Joined
Feb 16, 2011
Messages
9
Likes
0
Points
0
#9
Hi


I've managed to add a Telepac Voip account and works fine....


but now i have a problem I've created 2 more accounts (3 on total) i've added all and they don't register.... I've put again only one, and its ok again....

try ed again and the same...

now I've added on voipbuster account and it works fine too.

so:

1 Telepac + 1 voipbuster == ok
2 Telepac == don't register
1 Telepac == ok
3 telepac == don't register
3 telepac + 1 voipbuster == all unregister.


litle help plz
 

dicko

Joined
Oct 24, 2008
Messages
4,099
Likes
0
Points
0
#10
It is very unlikely that you can register multiply to the same provider on the same SIP port by default 5060. please arrange with your provider to provide a unique IP/port connection pair appropriate to your individual accounts.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,938
Messages
130,959
Members
17,631
Latest member
nabeel
Top