SANGOMA blocks trunks when start up

waraltca

Joined
Nov 5, 2009
Messages
17
Likes
0
Points
0
#1
Hi there..

I need your help to resolve this conflict.
The problem is that when I shutdown and restart the elastix 1.3-2 the sangoma a200 analog blocks me the outgoing calls.
Then if I receive an incoming call or unplug and plug the wire from elastix, It begins to work.

Is there sometrhing I should configure to resolve that??

Thanks.
 

marc.sangoma

Joined
Jul 20, 2009
Messages
14
Likes
0
Points
0
#2
Hi,

Our card does not block the calls this is actually an issue with Dadhi/Asterisk line detection. Our line detection works great you can go to http://wiki.sangoma.com/wanpipe-linux-a ... _debugging and then step 5 will show you how to check the line. After a few tests you will see that we know exactly when the line is plugged in.

Now a quick fix which may resolve the issue is go to http://wiki.sangoma.com/Asterisk-FAQ#ou ... lls-1.4.22 and follow the steps there. Now if the issue is still occurring then you will have to contact the Asterisk/Dahdi developers and have them look into this or try their latest version.
 

waraltca

Joined
Nov 5, 2009
Messages
17
Likes
0
Points
0
#3
hi marc...

I resolved the problem installing a newer version of elastix 1.6-12 and the problem was fixed.
I'm not sure why the problem occured but changing the version worked for me.

Thanks for you time.

regards.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,898
Messages
130,879
Members
17,560
Latest member
manuelc
Top