Queues not working until apply configuration

Discussion in 'General' started by PSBITGuy, Mar 19, 2010.

  1. PSBITGuy

    Joined:
    Aug 18, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    After a reboot, None of the queues work. We are on Elastix 1.6-14. I can see the lines appear to be ringing in FOP, but they are not actually ringing.
    Once I go in and change something, and submit, I get the apply configuration changes tab. I can then click apply configuration changes, and it all works fine.

    I posted earlier about this, thinking it was a problem with the astribank. But it appears this is happening on all our queues.
    Does anyone have a workaround for this, or know what the actual problem is?

    Thanks
     
  2. garfield81

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
  3. hmn566

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    I Founded this issue in a forum and it worked for me

    The follow was added to modules.conf to fix the queues not starting on reboot. I added the two preload commands and now the queue's start as expected !!!!!

    Thanks mickecarls for pointing me in the right direction.

    [modules]
    autoload=yes
    ;
    ; If you want, load the GTK console right away.
    ; Don't load the KDE console since
    ; it's not as sophisticated right now.
    ;
    ; added to fix queue starting issue
    preload => chan_local.so
    preload => pbx_config.so
     
  4. vascojuan1979

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Re: Re:Queues not working until apply configuration

    Glad you find your answer...but take a good look at this...that issue is almost 2 years old and only affects some really old 1.4.2x installs if you are still using that old versions you are in seriousrisk of getting hacked. and you probably have lots of other bugs in your system
     
  5. fmvillares

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    1,785
    Likes Received:
    0
    Re: Re:Queues not working until apply configuration

    yeap confirmed that bug was informed in 2008 3 years ago recommend to update your install ASAP
     
  6. hmn566

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    I am using elastix 1.6.2-27 and i had this problem.
    after this solution it worked !!!
    the post was for 11 months ago not 3 years. as there were no clear solution i posted it maybe help others.

    Thanks for your post any way.
     

Share This Page