Q Sig Support

dmanghani

Joined
Jul 14, 2009
Messages
83
Likes
0
Points
0
#1
does elastik support Qsig ? Is it full or partial
If yes is it certified
 

s.s.

Joined
Jul 23, 2009
Messages
6
Likes
0
Points
0
#2
it's work. Siemens HiPath 3750 & Asterisk 1.6

Siemens HiPath 3750
set protocol PRI: ECMA-QSIG master

Asterisk 1.6

/etc/dahdi/system.conf
----------
# Span 1: TE4/0/1 "T4XXP (PCI) Card 0 Span 1" (MASTER)
span=1,1,0,ccs,hdb3
# termtype: te
bchan=1-15,17-31
dchan=16
echocanceller=none

# Span 2: TE4/0/2 "T4XXP (PCI) Card 0 Span 2"
span=2,2,0,ccs,hdb3
# termtype: te
bchan=32-46,48-62
dchan=47
echocanceller=none

# Span 3: TE4/0/3 "T4XXP (PCI) Card 0 Span 3"
span=3,3,0,ccs,hdb3,crc4
# termtype: te
bchan=63-77,79-93
dchan=78
echocanceller=none

# Span 4: TE4/0/4 "T4XXP (PCI) Card 0 Span 4"
span=4,4,0,ccs,hdb3,crc4
# termtype: te
bchan=94-108,110-124
dchan=109
echocanceller=none
-------

/etc/asterisk/
-------
; Span 1: TE4/0/1 "T4XXP (PCI) Card 0 Span 1" (MASTER)
group=0
context=from-internal
switchtype=euroisdn
signalling=pri_cpe
channel => 1-15,17-31

; Span 2: TE4/0/2 "T4XXP (PCI) Card 0 Span 2"
group=1
context=from-internal
switchtype=euroisdn
signalling=pri_cpe
channel => 32-46,48-62

; Span 3: TE4/0/3 "T4XXP (PCI) Card 0 Span 3"
group=2
context=from-internal
switchtype=qsig
signalling=pri_cpe
channel => 63-77,79-93

; Span 4: TE4/0/4 "T4XXP (PCI) Card 0 Span 4"
group=2
context=from-internal
switchtype=qsig
signalling=pri_cpe
channel => 94-108,110-124
-------

/etc/asterisk/chan_dahdi.conf
--------
[channels]
language=ru
switchtype=euroisdn
pridialplan=national
prilocaldialplan=national
priindication = outofband
signalling=pri_cpe
usecallerid=yes
hidecallerid=no
callwaiting=yes
usecallingpres=yes
callwaitingcallerid=yes
threewaycalling=yes
transfer=yes
cancallforward=yes
callreturn=yes
echocancel=no
echocancelwhenbridged=no
rxgain=0.0
txgain=0.0
callgroup=1
pickupgroup=1
immediate=no
relaxdtmf=yes
facilityenable=yes

--------
 

danardf

Joined
Dec 3, 2007
Messages
8,069
Likes
10
Points
88
#3
Hi.

Why only 1 D channel and not 2?
T2 IT's: 30 B Channels + 2 D Channels.
1 to 15 B - 0 D
17 to 31 B - 16 D

(64K x 30) + (64k x 2) = 2048K = 2Mb

Regards
 

s.s.

Joined
Jul 23, 2009
Messages
6
Likes
0
Points
0
#4
siemens E1 card T2M -- 30 b-channels. fifteenth channel are use for sync.
on the T4XXP i set E1 (default T1)
 

danardf

Joined
Dec 3, 2007
Messages
8,069
Likes
10
Points
88
#5
ha... an E1 and not a T2.. ok, I see now.

Regards
 

vozglobal

Joined
Apr 6, 2010
Messages
7
Likes
0
Points
0
#6
Hello

I have a problem not audio in calls Asterisk To Siemens. Can You help me Please?
 

dmanghani

Joined
Jul 14, 2009
Messages
83
Likes
0
Points
0
#7
Does Q-Sig Work?
 

danardf

Joined
Dec 3, 2007
Messages
8,069
Likes
10
Points
88
#8
It's a little late!
Like s.s said : Yes.

From chan_dahdi.conf file:

Code:
; Switchtype:  Only used for PRI.
;
; national:	  National ISDN 2 (default)
; dms100:	  Nortel DMS100
; 4ess:           AT&T 4ESS
; 5ess:	          Lucent 5ESS
; euroisdn:       EuroISDN (common in Europe)
; ni1:            Old National ISDN 1
; qsig:           Q.SIG
qsig: Q.SIG
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,902
Messages
130,887
Members
17,565
Latest member
omarmenichetti
Top