Problem with call drop every 15 min

Discussion in 'General' started by fabius23, Apr 9, 2009.

  1. fabius23

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi, i try to understand what is the problem .... When i receive a call all is perfect, but when it's a outbound call the call drop after 15 min. I try to reinstall, same problem, i change my router, alway's the same problem. I try with my Polycom 300IP same problem, i use my PSTN same...


    I need someone help me.

    Thank
    Fabien Caza :eek:hmy:
     
  2. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    Hi Fabien.

    What do you use as Trunk?
    If you have a SIP trunk, you have these parameters?
    qualify=yes
    defaultexpirey=1800 or 3600


    And this into sip.conf [general]
     
  3. fabius23

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi,
    Yes i use a sip trunk but when i go to etc/asterisk/sip.conf, all is on comment there have no parameters....
     
  4. fabius23

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I found if i use a IAX trunk all working perfectly but my iax trunk don't came from the same provider as my SIP.
     
  5. danardf

    Joined:
    Dec 3, 2007
    Messages:
    8,069
    Likes Received:
    12
    You must put some parameters into this file.
    Try to get some parameters from your operator (the defaultexpirey time for exemple, ...etc).

    Look this link to know that can you put into [general]
     
  6. elkabong

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    I believe the SIP carrier you are using is the problem but make sure you have this in your /etc/asterisk/sip.conf.

    Code:
    [general]
    
    #include sip_general_additional.conf
    The general parameters are stored in that file /etc/asterisk/sip_general_additional.conf.

    The "#" is not is comment!

    regards,

    Errol
     

Share This Page