Outboud bad sound quality

Phoneeman

Joined
Oct 22, 2008
Messages
9
Likes
0
Points
0
#1
I am having problems with poor sound quality on random outbound calls. I can here the party on the other end fine however they say I sound like an overdrive amplifier. This happens on both IP phones (GXP2000) and ATA (Linksys PAP2T). I have also tried 2 different carriers Vitelity and Diamondcard with the same problem on both. I am using a cable modem with a linksys WRT54GL router.
Here is my trunk setup:
type=friend
username=XXXX
secret=XXXX
fromuser=XXXX
context=from-trunk
insecure=very
canreinvite=no
host=outbound1.vitelity.net
disallow=all
allow=ulaw
qualify=yes
nat=yes
trustrpid=yes
sendrpid=yes

Thank you in advance for any help

Phoneeman
 

Chilling_Silence

Joined
Sep 23, 2008
Messages
488
Likes
0
Points
0
#2
Interesting, the fact its happening with two different ITSP's would lead me to believe its not a problem at their end
The fact its happening with both a GXP2000 and a PAP2T would indicate its not something that you've incorrectly configured (Unless you've modified the gain levels on both etc, it might still be worth doing a factory reset).
So nobody has ever commented on a call thats been an inbound call, eg they rang you?

I would start by doing a firmware upgrade and a factory reset on the phone / ATA personally, take it from there :)
 

telecomtechnician

Joined
Jan 8, 2008
Messages
422
Likes
0
Points
16
#3
Hi there

A complement to the grandstream and PAP2 tests, try this: configure an xlite softphone and register it to your elastix server. Try doing outbound calls and receiving inbound calls from the softphone and check the quality of the call.

Based on this you will have more information on how to solve your problem.

Good luck

David Medina
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,981
Messages
131,060
Members
17,704
Latest member
Pahntom
Top