Number dial not working

Discussion in 'General' started by compcor, Sep 17, 2010.

  1. compcor

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Hi forum.

    Just a wee problem.

    When i dial a number everythings fine but when i get to a IVR menu no mater what i press it wont go anywhere.

    Is there a setting that needs to be changed or it this a bit more serious.

    Thanks
     
  2. jgutierrez

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    5,737
    Likes Received:
    0
    That seems to be a dtmf issue, if you are using a sip trunk, ask your provider what you should use for dtmf settings.
    Commonly we set on sip trunks:
    dtmfmode=rfc2833
     
  3. andyshawn

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Yea, i share the same view. This is definately a DTMF issue. What kind of phone are you using?

    If it is a physical IP phone, then you may have to login to it and look for something that says,
    "Send DTMF" and choose "via RTP (RFC2833)".

    Let us know if your issue was solved.
     
  4. compcor

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Thanks for that. That seems to have fix my problem. One of the phones was set to DTMF_RELAY instead of DTMF_RFC2833.

    Now it works no problems.

    Thanks again
     
  5. andyshawn

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Glad to hear that.
     
  6. rnrover

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    I had the same issue but on 2.0. I changed setting to INFO with voip.ms and on the voip.ms trunks then everything works. I left my extensions on rfc2833.
     

Share This Page