long ring

Discussion in 'General' started by veritech, Jan 20, 2009.

  1. veritech

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    I am having a weird problem with Elastix 1.3-2.

    I have a fresh install of Elastix on a P4 3GHz, 2Gb RAM, 40Gb HDD, OpenVox A1200P Board with 10 FXO connections.

    I have setup the aastra-xml scripts for auto provisioning the phones (36 Aastra 57i's, 3 with sidecars).

    When an extension receives a call, either from outside or from another extension, I get a really long ring (about 10-15 seconds), pause, normal ring, pause, normal ring, etc.

    I haven't been able to track down the initial long ring. I am running the same version of Elastix at home with a couple of aastra 51i's and I don't have the same problem.

    I have read some issues about a bug with asterisk 1.4.22 and some FXO cards, I believe that the A1200 is on the list. I didn't find what the bug was or caused, just that there was a bug in 1.4.22 and some FXS/FXO cards.

    Is this problem? Should I wait until Elastix 1.4 is finished or upgrade to a beta?


    Thanks
     
  2. veritech

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    I narrowed the problem down to:
    /aastera/asterisk/incoming.php

    I commented it out in the <mac>.cfg file and demo-device-* files, things are working.
    I don't know what the script does, but it seems to keep the phone busy for about 3 seconds (while ringing) while it works out something.
     
  3. Chilling_Silence

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Good to know, and thanks for posting back once you found the solution!

    +1 to your Karma ;)
     

Share This Page