LAN IPs in "sip show channels"

Discussion in 'General' started by vaibhavs, Feb 26, 2010.

  1. vaibhavs

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    Client Sofwtare = EyeBeam
    Desktop PCs are behind a NAT gateway.

    But I see all the clients are registered with lan LAN IP.

    I do not believe this is normal or correct.

    Any ideas what could be wrong and how can I check what and where the problem is.

    Code:
    [trixbox1.localdomain ~]# /usr/sbin/asterisk -rx "sip show channels"
    192.168.1.119    1007        295ec42d1da  00102/00000  0x100 (g729)     No       Tx: ACK
    192.168.1.131    1004        ZTkxMGUyZjk  00101/00002  0x100 (g729)     No       Rx: ACK
    192.168.1.132    1009        5d1906076fd  00102/00000  0x100 (g729)     No       Tx: ACK
    192.168.1.120    1010        1af4516b42e  00102/00000  0x4 (ulaw)       No       Tx: ACK
    
    When I access http://whatismyip.com via Firefox, it shows ISP's internet IP.
    So I assume natting is fine.

    Pls advice.

    Thx
    Vai
     
  2. ashir24

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    sorry i didnt understand the problem exactly ?
    it shows all clients are registered.
    pls explain.
     
  3. vaibhavs

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    Yes, all clients are registered, but I believe their IP addresses should not be the LAN IP but the MASQUERADED IP (isp's ip) which is 208.12.12.12.

    The clients are all in the LAN, asterisk box is outside.

    Thx
     
  4. ashir24

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    u mean you are connecting all the clients from remote location ?
    could you explain your scenario pls.
     
  5. vaibhavs

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    Yes.
    Clients are at remote location and client PCs are being natted (masq) by a simple linux proxy server.

    I am not able to understand why the LAN IPs of clients are showing up in asterisk.

    Thx
     
  6. ashir24

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    if from remote location, it should show the masq ip.
    strange.
    what about the nat_sip.conf and your routers port forwarding. have u done it all well.
    have u followed "elastix without tears".
     
  7. ashir24

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    sorry i mean sip_nat.conf

    :)
     
  8. vaibhavs

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    cat /etc/asterisk/sip_nat.conf is blank
     
  9. vaibhavs

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    since everything (inbound & outbound calls) are working fine, I assume routing etc is fine.
     

Share This Page