Intercom doesn't work on Polycom 450,550,650 Phone

Discussion in 'IP Phones' started by amartin, Apr 5, 2011.

  1. amartin

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    I have a bunch of Polycom phones that just ring when someone uses the intercom feature. All of my Linksys SPA942's work great but the Polycom phones refuse to page and just ring. Any ideas would be awesome.

    I've tried using both the Elastix Endpoint Manager and the Advanced FreePBX endpoint manager that's being recommended here.
     
  2. jgutierrez

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    5,737
    Likes Received:
    0
    Edit the sip.conf file located at /tftpboot directory, make sure that you have the following line with this values:

    <alertInfo voIpProt.SIP.alertInfo.1.value="Ring Answer" voIpProt.SIP.alertInfo.1.class="4" />

    Once you edit it, reboot your Polycom, so it will download it, and now you will be able to page. Take into account that it is very likely that you will also need to update the firmware of your phones.
     
  3. jgutierrez

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    5,737
    Likes Received:
    0
    <alertInfo voIpProt.SIP.alertInfo.1.value="Ring Answer"
    voIpProt.SIP.alertInfo.1.class="4" />


    <volume voice.volume.persist.handset="1" voice.volume.persist.headset="0"
    voice.volume.persist.handsfree="1" />
     
  4. hinzinho

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    461
    Likes Received:
    0
    I am running into this same issue. It was working fine on Elastix version 2.2 until I did a yum update to Elastix 2.5. I posted my message here and wondering if someone has a solution.

    viewtopic.php?f=3&t=131146&p=140433#p140433

    Thanks!
     

Share This Page