Inbound problem with openvox B400P+mISDN+Elastix

Joined
Apr 3, 2008
Messages
7
Points
0
Hi,
I have some problem with inbound call on my pbx.

I have installed my Elastix pbx with Openvox B400P with followoing steps:

1. Elastix v1.3 installation with no cards
2. Shutdown and insert B400P card on a motherboard slot
3. Run "mISDN scan" shows one card present
4. Run "mISDN config" shows one card configured
5. Edit "/etc/mISDN.conf" and change link mode from ptmp to ptp (business line)
6. Run "setup" and config mISDN service to autostart at boot
7. Run "/usr/sbin/misdn-init config" to create /etc/misdn-init.conf
8. Run "mISDN start", red led blink
9. Connect a line cable carrier to first port, red led turned on (no blink)
10. on Elastix GUI, create custom trunk for two ports(mISDN/1/$OUTNUM and mISDN/2/$OUTNUM)
11. Create outbound route with the two custom trunk
12. Create inbound route with any DID / any CID

Outbound calls works fine.
When I receive a inbound call, on the B400P card, I see that the green led on the two ports blink alternately, but on the asterisk console in verbose mode I don't see anything and my extension no ring.

When I run on CLI the command "misdn show stacks", I see this status
BEGIN STACK_LIST:
* Port 1 Type TE Prot. PTP L2Link UP L1Link:UP Blocked:0 Debug:0
* Port 2 Type TE Prot. PTP L2Link DOWN L1Link:DOWN Blocked:0 Debug:0
* Port 3 Type TE Prot. PTP L2Link DOWN L1Link:DOWN Blocked:0 Debug:0
* Port 4 Type TE Prot. PTP L2Link DOWN L1Link:DOWN Blocked:0 Debug:0


Any idea how I can resolve my problem ? What I have forgot on my configuration ?

Thank you for any help
Luca

ADD: enabled log of misdn, when I receive a call, the log write

P[ 1] I IND :NEW_CHANNEL oad:0762830978 dad:71 pid:3 state:none
P[ 1] --> channel:1 mode:TE cause:16 ocause:16 rad: cad:
P[ 1] --> info_dad: onumplan:0 dnumplan:0 rnumplan: cpnnumplan:0
P[ 1] Chan not existing at the moment bc->l3id:20002 bc:0x8dae76c event:NEW_CHANNEL port:1 channel:1
P[ 1] NO USERUESRINFO
P[ 1] --> TRANSPARENT Mode
P[ 1] I IND :SETUP oad:0762830978 dad:71 pid:3 state:none
P[ 1] --> channel:1 mode:TE cause:16 ocause:16 rad: cad:
P[ 1] --> info_dad: onumplan:0 dnumplan:0 rnumplan: cpnnumplan:0
P[ 1] --> Bearer: Speech
P[ 1] --> Codec: Alaw
P[ 1] --> Bearer: Speech
P[ 1] --> Codec: Alaw
P[ 0] --> * NEW CHANNEL dad:71 oad:0762830978
P[ 1] read_config: Getting Config
P[ 1] --> CTON: Unknown
P[ 1] --> PRES: Restricted (0)
P[ 1] --> SCREEN: Unscreened (0)
P[ 1] I SEND:RELEASE oad:0762830978 dad:71 pid:3
P[ 1] --> channel:1 mode:TE cause:16 ocause:1 rad: cad:
P[ 1] --> info_dad: onumplan:0 dnumplan:0 rnumplan: cpnnumplan:0
P[ 1] I IND :RELEASE_COMPLETE oad:0762830978 dad:71 pid:3 state:EXTCANTMATCH
P[ 1] --> channel:1 mode:TE cause:16 ocause:1 rad: cad:
P[ 1] --> info_dad: onumplan:0 dnumplan:0 rnumplan: cpnnumplan:0
P[ 1] --> hangup
P[ 1] * IND : HANGUP pid:3 ctx:Intern dad:71 oad:0762830978 State:EXTCANTMATCH
P[ 1] --> out_cause:16
P[ 1] --> state:EXTCANTMATCH
P[ 1] $$$ Cleaning up bc with stid :10010100 pid:3
 
Joined
Aug 7, 2009
Messages
1
Points
0
hi

did you ever solve this issue , we have exactly the same issue with a new install

thanks for help in advance
 
Joined
Apr 12, 2011
Messages
32
Points
0
I have this problem too. I paid Elastix support to fault find and they have not fixed it yet.
What was the outcome for you?

Thanks

Phil
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,987
Messages
131,100
Members
17,716
Latest member
Orbit114
Top