inbound call problem

xedlinux

Joined
Apr 24, 2009
Messages
17
Likes
0
Points
0
#1
Hi,

I just installed and make a testing with elastix.
i am using : elastix-1.3-2

I can make outbound calls but my inbound calls does not goes tru to extensions i specify in the ring group.

cli logs are the following:

Executing [16503881092@from-sip-external:1] NoOp("SIP/5060-09fe4dd0", "Received incoming SIP connection from unknown peer to 16503881092") in new stack
-- Executing [16503881092@from-sip-external:2] Set("SIP/5060-09fe4dd0", "DID=16503881092") in new stack
-- Executing [16503881092@from-sip-external:3] Goto("SIP/5060-09fe4dd0", "s|1") in new stack
-- Goto (from-sip-external,s,1)
-- Executing [s@from-sip-external:1] GotoIf("SIP/5060-09fe4dd0", "0?from-trunk|16503881092|1") in new stack
-- Executing [s@from-sip-external:2] Set("SIP/5060-09fe4dd0", "TIMEOUT(absolute)=15") in new stack
-- Channel will hangup at 2009-04-27 20:35:27 UTC.
-- Executing [s@from-sip-external:3] Answer("SIP/5060-09fe4dd0", "") in new stack
-- Executing [s@from-sip-external:4] Wait("SIP/5060-09fe4dd0", "2") in new stack
-- Executing [s@from-sip-external:5] Playback("SIP/5060-09fe4dd0", "ss-noservice") in new stack
-- <SIP/5060-09fe4dd0> Playing 'ss-noservice' (language 'en')
-- Executing [s@from-sip-external:6] PlayTones("SIP/5060-09fe4dd0", "congestion") in new stack
-- Executing [s@from-sip-external:7] Congestion("SIP/5060-09fe4dd0", "5") in new stack

pbx*CLI>
pbx*CLI>
== Spawn extension (from-sip-external, s, 7) exited non-zero on 'SIP/5060-09fe4dd0'
-- Executing [h@from-sip-external:1] NoOp("SIP/5060-09fe4dd0", "Hangup") in new stack
-- Executing [h@from-sip-external:2] Set("SIP/5060-09fe4dd0", "DID=s") in new stack
-- Executing [h@from-sip-external:3] Goto("SIP/5060-09fe4dd0", "s|1") in new stack
-- Goto (from-sip-external,s,1)
-- Executing [s@from-sip-external:1] GotoIf("SIP/5060-09fe4dd0", "0?from-trunk|s|1") in new stack
-- Executing [s@from-sip-external:2] Set("SIP/5060-09fe4dd0", "TIMEOUT(absolute)=15") in new stack
-- Channel will hangup at 2009-04-27 20:35:39 UTC.
-- Executing [s@from-sip-external:3] Answer("SIP/5060-09fe4dd0", "") in new stack
== Spawn extension (from-sip-external, s, 3) exited non-zero on 'SIP/5060-09fe4dd0'


Please help whats wrong with this one.

Thanks a lot.
 

jgutierrez

Joined
Feb 28, 2008
Messages
5,737
Likes
0
Points
0
#2
What is the DID that you have defined on your outbound routes?
I can see that the DID that Elastix is getting is 16503881092
I would also recommend you to edit /etc/asterisk/sip_general_custom.conf
and write the following:
context=from-pstn
and then execute from the the shell:
asterisk -rx "reload"
 

asepulveda

Joined
Jun 23, 2008
Messages
400
Likes
0
Points
0
#3
Did you make you inbound routes with this DID 16503881092??, not all telcos sent the same quantity of digits for DID , in your case your telco is sending 16503881092 , so you must use this hole number to make inbound routes ,
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,913
Messages
130,917
Members
17,589
Latest member
cristian.saiz
Top