IAX Extensions

Discussion in 'General' started by compcor, Sep 2, 2010.

  1. compcor

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Hi Forum,

    Just a wee problem.

    I am having a problem with trying to get IAX phones, ATAs etc. to connect to Elastix 2.0

    Never had a problem with 1.5. Could create an extension and program the phone and all go but now when i try to do this it keeps saying that it's unregistered and won't connect but had no problem with 1.5. I am a newbie to elastic. The settings seem to be the same between the two servers.

    The other little problem it that elastix says that it’s not registered to the VoIP provider (2talk) but then all that phone's dial out and the status on 2talk says it registered.

    Solutions to these problems would be grate.

    Thanks
     
  2. gl1176

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Try this in IAX2 global config:

    requirecalltoken=no

    Also try searching the forum.
     
  3. dicko

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    0
    With due respect to gl1176's solution, (which will without doubt make it work), the authority is here


    http://downloads.asterisk.org/pub/secur ... curity.pdf

    to avail yourself of it's intended protection, I suggest you are restrictive of accepting calltokens from anywhere but a trusted network, otherwise they all wasted their time, and it might cost you money later :)


    dicko
     
  4. compcor

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Thanks gl1176 and dicko,

    Will look into it and let you know.

    Thanks
     
  5. compcor

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Thanks dicko that fixed my problem with the phone but it still says that the trunk in not registered.

    Image attached

    [​IMG]
     
  6. dicko

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    0
    Your topic was

    IAX Extensions

    There is no mention of trunks anywhere, please start a new thread.

    You will need to post your configs in it.

    dicko
     

Share This Page