Hylafax, fax receiving = OK, fax sending = NO

Discussion in 'General' started by lelik, Oct 28, 2010.

  1. lelik

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Elastix 1.6.2-7
    Asterisk 1.4.33.1
    HulaFax 4.3.9

    Receiving part is OK. When sending using YajHFC client, get error "No answer from remote".

    # cat /var/log/iaxmodem/iaxmodem-cfg.ttyIAX1
    [2010-10-28 17:06:50] Registration failed.
    [2010-10-28 17:11:45] Registration failed.
    [2010-10-28 17:12:14] Don't know what to do with IAX event 15.
    [2010-10-28 17:16:40] Registration failed.
    [2010-10-28 17:18:10] Don't know what to do with IAX event 15.
    [2010-10-28 17:21:35] Registration failed.

    #cat /var/spool/hylafax/log/c000000020
    Oct 28 17:12:14.45: [21279]: SESSION BEGIN 000000020 1XXXXXXXXXX
    Oct 28 17:12:14.45: [21279]: HylaFAX (tm) Version 4.3.9
    Oct 28 17:12:14.45: [21279]: SEND FAX: JOB 6 DEST XXXXXXX COMMID 000000020 DEVICE '/dev/ttyIAX1' FROM '899 <johnny@localhost>' USER 899
    Oct 28 17:12:14.45: [21279]: STATE CHANGE: RUNNING -> SENDING
    Oct 28 17:12:14.45: [21279]: <-- [12:AT+FCLASS=1\r]
    Oct 28 17:12:14.45: [21279]: --> [2]
    Oct 28 17:12:14.61: [21279]: MODEM set XON/XOFF/FLUSH: input ignored, output disabled
    Oct 28 17:12:14.67: [21279]: DIAL XXXXXXX
    Oct 28 17:12:14.67: [21279]: <-- [12:ATDTXXXXXXX\r]
    Oct 28 17:12:59.67: [21279]: --> [9:NO ANSWER]
    Oct 28 17:12:59.67: [21279]: SEND FAILED: JOB 6 DEST XXXXXXX ERR No answer from remote
    Oct 28 17:12:59.67: [21279]: <-- [5:ATH0\r]
    Oct 28 17:12:59.67: [21279]: --> [2]
    Oct 28 17:12:59.67: [21279]: MODEM set DTR OFF
    Oct 28 17:12:59.67: [21279]: MODEM set baud rate: 0 baud (flow control unchanged)
    Oct 28 17:12:59.67: [21279]: STATE CHANGE: SENDING -> MODEMWAIT (timeout 5)
    Oct 28 17:12:59.67: [21279]: SESSION END

    Any assistance is greatly appreciated.
     
  2. lelik

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Nobody has ideas?
     
  3. tsilis

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    have you tried different outbound routes?
     
  4. icbnsys

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Make you iaxmodem register 1st. Add other IAX setting in freeepbx:
    calltokenoptional=127.0.0.1/255.255.255.0

    icbnsys
     
  5. alexpacio

    Joined:
    Oct 23, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi,
    I have the same problem in Elastix 2.0 and 2.2 RC3.
    I tried with calltokenoptional but sending fax still doesn't work.
    Anybody can tell me how to solve it?
     

Share This Page