How to upload Cisco ip firmware from asterisk box

Discussion in 'General' started by osama, Dec 6, 2009.

  1. osama

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Hi reveyone
    I have Cisco Ip Phone 7911g but with SCCP firmware , i want to upload SIP firmware without useing Call manager , any one can help
     
  2. donbaba

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Suggest to install to tftpd32 to your pc and follow the instructions. connect the phone directly to you PC using a cross cable. this will upgrade you firmware on the cisco phone. the easiest way. if you have many to do use a HUB or switch.
     
  3. osama

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    can you give me more details about that way plzz , iam sorry but iam a beginner and i need to do that badly
     
  4. Patrick_elx

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    do some google search.
    You will find many help on the voip-info.org and the cisco website.

    use keywords like 'upgrade cisco 79xx to SIP'
    http://lodge.glasgownet.com/tech/upgrade-a-cisco-7911-to-sip-firmware/

    You will find answers for 7960 phones, the files will probably not be the same, however the setup of the tftp server and dhcp options are the same.

    Also if you have an Elastix already installed, your tftp server is already there. You just need to put the correct files in the /tftp folder and make sure that the dhcp server on your network is sending the proper option 66 and 150
     
  5. osama

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    you mean that i just do
    1 - but the sip firmware files into /tftpboot dir
    2 - connect the phone with server by cross cable
    3 - turn on server
    and the firmware will sending to my phone
    that just what i do , or i miss understand you
     
  6. Patrick_elx

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    yes, as long as your elastix server has a DHCP server on to let your phone get an IP.
     
  7. osama

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    thanx alot , but in elastix server DHCP be "on" as default or i need to configure it
     
  8. Patrick_elx

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    no on Elastix DHCP server is off by default.

    If you want to start it you need to do a
    system-network-dhcp
    and restart the server.

    however, make sure that you don't have another dhcp server on your network at the same time (router, firewall, etc...)
     
  9. osama

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    no network it will be the server connect with the phone just taht , right ??
     
  10. Patrick_elx

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    use a cross cable then if you are connecting your phone directly to the server (or add a switch / hub in the middle).
     
  11. osama

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I really appreciate that , I need the last thing , when i try to download a SIP firmware from cisco web site i cant cuz i dont have a rights to download from it can you help me for that
     
  12. Patrick_elx

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    No sorry I can't.
    I do not have a SIP firmware for your phone.
    You should open an account with Cisco and pay a subscription to have access to these firmware.

    Search around on the web, you may be able to find some older releases. I've seen firmware for 7940/60 and 7905/12. There are probably others out there.
     
  13. osama

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    thanx alot after i search i found that if you need it
    http://certcollection.org/forum/archive ... 19247.html
     

Share This Page