how to create a pickupgroup ?

Discussion in 'General' started by byaru1, Jul 14, 2009.

  1. byaru1

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Folk,

    Call pickup is not working on my Polycom Soundpoint 330 phones, and i figured out that I have to add different extensions to respective pickupgroups.

    How do I create a pickupgroup in Elastix? I only see a way to create a ring group, not a pickup group! (from the web UI/freepbx)

    thanks
    eb
     
  2. rejil.rajan

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Hi

    If you edit the extensions, you will have an option to select the pickup group the extension has to be in. All you have to do is select the extensions you want in a group and change the value to 2. All these extensions will be in the same pickup group. By default the group is 1
     
  3. byaru1

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    hi Rajan, I did this as the first thing, but doing *8 or ** wont initiate a call pickup (from my Polycom handset to another).. Is there anything else I must add to the configs?
     
  4. rejil.rajan

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Please check if ** is there in the dial plan of Polycom

    I normally put the digit map in Polycom as (*xx.|**xx.|xx.). This will not allow the ** pickup, but you can pickup the call by **<Ringing extension>.
     
  5. byaru1

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    How do I do that?

    I can only configure the polycom through http :( and i see no dialplan setting on there
    eb
     
  6. rejil.rajan

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    When you configure it through http, go to the SIP configuration tab and at the bottom of the page there is a value called Digitmap, change it with the above. Keep a copy of the existing Digitmap incase u need to revert back.
     
  7. raj

    raj

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    149
    Likes Received:
    0
    Byaru1 try this at command prompt:


    #
    Code:
    echo "pickupexten = *8" >>  /etc/asterisk/features_featuremap_custom.conf
    #
    Code:
    amportal restart
    you should be able to pickup calls with *8 i was having same problem then Ramoncio suggested me the above code and it worked hope it will help you as well.

    Check and let us know.
     
  8. byaru1

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Thanks - this worked for me,
    rgds,
    eb.
     
  9. byaru1

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    This option did not work, sorry :(
    rgds
    eb
     

Share This Page