FOP and misdn trunks not displaying

Discussion in 'General' started by DStirrup, Feb 7, 2008.

  1. DStirrup

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I have a single port HFC isdn card which works fine receiving and making calls out on as a custom trunk (mISDN/g:isdn/$OUTNUM$).

    I would like for the 2 channels to show up as trunk appearances in the Flash Operator Panel.

    Anyone have a similar experience or solution please?

    The search results I have found indicate I have to edit /var/www/html/panel/op_buttons_custom.cfg and add in the trunks. Unfortunately the examples given related to using ZapHFC rather than mISDN drivers so I am unsure how to create the custom buttons so that they reference the misdn channels. I tried the folowing but nothings happens about the state of the trunk.

    [misdn/1]
    Position=52
    Label="ISDN Channel 1"
    Extension=0
    Context=from-pstn
    Icon=3
    Panel_Context=default

    [misdn/2]
    Position=53
    Label="ISDN Channel 2"
    Extension=0
    Context=from-pstn
    Icon=3
    Panel_Context=default<br><br>Post edited by: DStirrup, at: 2008/02/07 12:51
     
  2. zeus

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Thy the following:

    [_MISDN/1-.*]
    Position=52
    Label="ISDN"
    Extension=-1
    Icon=3
    Panel_Context=default

    [_MISDN/2-.*]
    Position=53
    Label="ISDN"
    Extension=-1
    Icon=3
    Panel_Context=default

    Let me know what happens.
     
  3. zeus

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Thy the following:

    [_MISDN/1-.*]
    Position=52
    Label="ISDN"
    Extension=-1
    Icon=3
    Panel_Context=default

    [_MISDN/2-.*]
    Position=53
    Label="ISDN"
    Extension=-1
    Icon=3
    Panel_Context=default

    Let me know what happens.
     
  4. DStirrup

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Tried the reference of [_MISDN/1-.*] but no status change :(

    Just to confirm for anyone interested, after modifying the custom buttons, I go into trunks, save the custom trunk with no changes, apply the config change and relaunch FOP to see if it now works.
     
  5. zeus

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Did you make a reload or amportal restart?
     
  6. DStirrup

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Hi Zeus,

    Thankyou.

    I did both but your question made me think to reboot the server. After the reboot the custom buttons had disapeared in FOP so I hit the reload button and they reappeared and now work.

    Now that it works I was wondering if you know what the syntax structure is because my searching failed to find a description.

    From the log file the channel is identified "mISDN/1-u6" so the leading underscore " _ " is a surprise in "_MISDN/1-.*", the trailing " .* " is some sort of wildcard expression but it seems odd to have both common wildcard characters together.

    Cheers, David
     

Share This Page