Flash Operator Panel

igorali

Joined
Apr 23, 2008
Messages
2
Likes
0
Points
0
#1
Hi all !

We are use the elastix 1.0-16 with the flash operator panel ver 0.27. She is (the flash panel) don't worked true, we are don't view more then 39 users, 40 user is disappear and 41 user put over on user 1. E.t.c with the trunks area, we are view only 19 channels, 21 channel we are not view, 21 channel lay over on 1 channel.

What are doing with this bugs, we would like increase number of users and channels.

Best regards, Igor Alimov.
 

jgutierrez

Joined
Feb 28, 2008
Messages
5,737
Likes
0
Points
0
#2
hello,

I'll give you some guidelines to solve your display problems.

The first thimg to do is a backup of the following files:

/var/lib/asterisk/bin/retrieve_op_conf_from_mysql.pl
/var/www/html/panel/op_style.cfg

The flash operator panel arranges the buttons in vertical positions, and when it doesn't have more available space it places the remaining buttons in front of the previous ones...

So how to fix this? The first thing that I will recommend you is to edit op_style.cfg and shrink the width of the buttons, if you want, you may set them to the half of its width. Once you have done that, do any change on the freepbx, for example: open an existent extension, press the submit button, and then click on the apply change banner. That way you will be able to see the corresponding changes on the flash operator panel (FOP).

Then go into the retrieve_op_conf_from_mysql.pl, and find the section that says:

######## STYLE INFO #########
$extenpos="2-40";
$trunkpos="52-60,71-80";
$confepos="";
$queuepos="42-50,61-70";


there you may play with the position of the buttons, and as weel, to assign extra positions to the buttons.

Feel free to ask me any any related question, I have spent some days tunning the FOP B)

Hope, that will help you
 

ElasMex

Joined
Oct 22, 2007
Messages
493
Likes
0
Points
16
#3
Hola jgutierrez

Tendrás algunas imagenes de donde pueda ver tus modificaciones al FOP


Saludos
 

jgutierrez

Joined
Feb 28, 2008
Messages
5,737
Likes
0
Points
0
#4
Hola!

Claro, lo que hice en el FOP fue modificar el anco de los botones, así mismo reutilizar el área de las colas y del parking lot, de esa forma si necesito crear más extensiones, éste se irán colocando ahí.

Le iba a cambiar los colores de fondo, pero me dio pereza :p
 

jgutierrez

Joined
Feb 28, 2008
Messages
5,737
Likes
0
Points
0
#5
mmm...

No puedo subir la imagen, porque la resolución supera a lo permitido en el foro... traté de hacerla más compacta, pero luego no se va a poer ver nada....

Adjunto la configuración que tengo en:


op_buttons.cfg


Code:
include => op_buttons_additional.cfg

; use this for your customizations to FOP
include => op_buttons_custom.cfg

; queues
[rectangle]
x=492
y=32
width=244
height=278
line_width=0
;line_color=ff1010
;fade_color1=ff1010
;fade_color2=a01000
line_color=1010ff
fade_color1=1010ff
fade_color2=1010ff
rnd_border=2
;alpha=20
alpha=10
layer=bottom

; parked
[rectangle]
x=736
y=32
width=247
height=278
line_width=0
;line_color=ffff10
;fade_color1=ffff10
;fade_color2=a01000
line_color=1010ff
fade_color1=1010ff
fade_color2=1010ff
rnd_border=2
;alpha=20
alpha=10
layer=bottom

; trunks
[rectangle]
x=492
y=312
width=491
height=283
line_width=0
line_color=10ff10
fade_color1=10ff10
fade_color2=10ff00
rnd_border=2
alpha=20
layer=bottom

; extensions
[rectangle]
x=-1
y=32
width=491
height=564
line_width=0
line_color=1010ff
fade_color1=1010ff
fade_color2=1010ff
rnd_border=2
alpha=10
layer=bottom

[LEGEND]
x=500
y=315
text=Trunks
font_size=18
font_family=Times New Roman
use_embed_fonts=1

;[LEGEND]
;x=745
;y=32
;text=Parking Lot
;font_size=18
;font_family=Times New Roman
;use_embed_fonts=1

;[LEGEND]
;x=500
;y=32
;text=Queues
;font_size=18
;font_family=Arial
;use_embed_fonts=1

[LEGEND]
x=10
y=32
text=Extensions
font_size=18
font_family=Arial
use_embed_fonts=1

;[PARK71]
;Position=62
;extension=70
;Label="Parked (71)"
;Icon=1

;[PARK72]
;Position=63
;extension=70
;Label="Parked (72)"
;Icon=1

;[PARK73]
;Position=64
;extension=70
;Label="Parked (73)"
;Icon=1

;[PARK74]
;Position=65
;extension=70
;Label="Parked (74)"
;Icon=1

;[PARK75]
;Position=66
;extension=70
;Label="Parked (75)"
;Icon=1

;[PARK76]
;Position=67
;extension=70
;Label="Parked (76)"
;Icon=1

;[PARK77]
;Position=68
;extension=70
;Label="Parked (77)"
;Icon=1

;[PARK78]
;Position=69
;extension=70
;Label="Parked (78)"
;Icon=1

;[PARK79]
;Position=70
;extension=70
;Label="Parked (79)"
;Icon=1

retrieve_op_conf_from_mysql.pl

Code:
################### BEGIN OF CONFIGURATION ####################

######## STYLE INFO #########
$extenpos="2-60,61-70,81-90,101-110";
$trunkpos="72-80,91-100,111-120";
$confepos="";
$queuepos="";
<br><br>Post edited by: jgutierrez, at: 2008/05/03 20:28
 

mnemosin3

Joined
Dec 12, 2007
Messages
22
Likes
0
Points
0
#6
Ya hice mi tarea sobre esto, les dejo una imagen de mi FOP customizado.



Saludos


Post edited by: mnemosin3, at: 2008/05/18 14:42<br><br>Post edited by: mnemosin3, at: 2008/05/18 14:47
 

seaq2

Joined
Nov 15, 2008
Messages
6
Likes
0
Points
0
#7
nemosin is it possible for you to attach the style mods for retrieve_op_conf_from_mysql.pl ??

thanks a lot!
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,902
Messages
130,888
Members
17,568
Latest member
mehdii_igi
Top