faxing using elastix and windows 7

areid

Joined
Apr 11, 2008
Messages
117
Likes
0
Points
0
#1
I have a virtual fax setup in elastix 1.6.2-2. it is running and idle. Where do I send faxes from, from elastix or windows 7? If from windows 7, I would like it all connect to our elastix and send from there so there is a record recorded.
 

Megabyte

Joined
Mar 28, 2009
Messages
327
Likes
0
Points
0
#2
Hi, you can use a hylafax client to send faxes from windows 7 or you can install avantfax and send faxes from a web interfaces.

yum install elastix-avantfax

PS. you have to enable the beta repos
 

areid

Joined
Apr 11, 2008
Messages
117
Likes
0
Points
0
#3
where do enable beta repos? Also is elastix 2.0 are they heading towards avantfax, staying with hylafax or will be offering both?
 

Megabyte

Joined
Mar 28, 2009
Messages
327
Likes
0
Points
0
#4
Hi again you can enable the repos in System ? Updates ? Repositories, Elastix 2.0 has a Web interfaces to send faxes, and its still Hylafax.
 

areid

Joined
Apr 11, 2008
Messages
117
Likes
0
Points
0
#5
when I go "yum install elastix-avantfax" , I get "Package elastix-avantfax-3.1.4-5beta.noarch.rpm is not signed"
 

Megabyte

Joined
Mar 28, 2009
Messages
327
Likes
0
Points
0
#6
Re: Re:faxing using elastix and windows 7

Try
yum install elastix-avantfax --nogpgcheck
 

areid

Joined
Apr 11, 2008
Messages
117
Likes
0
Points
0
#7
You've mentioned elastix 2.0 will have a web interface to send faxes, is it avantfax? Since elastix is scheduled to come out July 1 2010, it is not far off to wait.
 

areid

Joined
Apr 11, 2008
Messages
117
Likes
0
Points
0
#8
Question #1
I did "yum install elastix-avantfax --nogpgcheck" and it worked.

Question, during installing through ssh, I see this (below). How do I configure email to fax?

####### CONFIGURE POSTFIX #######
Shutting down postfix: [ OK ]
Configuring Email to FAX for domain fax.example.com
####### CONFIGURE FAXMAIL #######
Starting postfix: [ OK ]
Done

Question #2
I cannot seem to get elastix web interface like I use too ... before avantfax installed. Should i reboot?
 

Megabyte

Joined
Mar 28, 2009
Messages
327
Likes
0
Points
0
#9

areid

Joined
Apr 11, 2008
Messages
117
Likes
0
Points
0
#10
I have installed avantfax by elastix repos but when I go to http://domain-name.com/avantfax/admin, it says database is down. When I look into this database has not been installed.

What is elastix 2.0 planning to use as a web interface? This might be a better way to go.
 

ichienwata

Joined
Apr 17, 2010
Messages
12
Likes
0
Points
0
#11
you have to go the avantfax config file and update the mysql password field to the default elastix mysql password that is if you have not changed it yet.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,902
Messages
130,888
Members
17,568
Latest member
mehdii_igi
Top