Endpoint configurator randomly not finding phones.

Discussion in 'General' started by Lee Sharp, Oct 26, 2010.

  1. Lee Sharp

    Joined:
    Sep 28, 2010
    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    In testing, I used the endpoint configurator to configure 2 phones. Worked well. Plugged in 3rd phone, and it will not see the new phone. Furthermore, it will only occasionally see one of the existing phones, and mostly see the other existing phone. even if I put the IP of the new phone directly in the box, it still can not see it. However, I can ping the phone forom a shell on the elastix box. Any hints?

    Phones are Aastra 6730i and the system is running with %2 CPU and %25 ram. Almost empty disk.
     
  2. Lee Sharp

    Joined:
    Sep 28, 2010
    Messages:
    332
    Likes Received:
    0
    Any word here? I am on Elastix 2.0 fully upgraded. If I try the endpoint configurator, it fins squat. If I run nmap from the pbx it finds the phone...

    Code:
    [root@pbx tftpboot]# nmap 192.168.254.170
    
    Starting Nmap 4.11 ( http://www.insecure.org/nmap/ ) at 2010-10-27 10:59 EDT
    Interesting ports on 192.168.254.170:
    Not shown: 1677 closed ports
    PORT    STATE SERVICE
    23/tcp  open  telnet
    80/tcp  open  http
    443/tcp open  https
    MAC Address: 00:08:5D:24:E6:04 (Aastra)
    
    Nmap finished: 1 IP address (1 host up) scanned in 10.103 seconds
    You have new mail in /var/spool/mail/root
    [root@pbx tftpboot]# 
    
    Rollout is next week!
     

Share This Page