Elastix's Monitoring Not Showing All Recorded Call

visiontrading

Joined
Apr 12, 2010
Messages
12
Likes
0
Points
0
#1
The Elastix web interface does not show all recorded phone calls?!? Under "PBX" in "Monitoring", I notice some (if not all) outbound calls that I made on April 21 (not specifically this day--just showing an example)are missing in here, and I am able to see them in FreePBX. Please see attached images for screenshots. By the way, I set "always" to record calls on all extensions.

Is this a bug?? Does it only happen to outbound calls or both outbound and inbound??? I am running the latest stable Elastix 1.6 (64 bit) and upgraded FreePBX to the current latest version 2.7.0.2. I also did a "yum update" and "yum update elastix". Is this because I upgraded FreePBX? The reason I did the upgrade was because the FreePBX that comes with Elastix 1.6 does not have the recordings tab for me to have an alternative way to view each extensions' recorded calls.

This is my first Elastix box which I just installed last week and it's in testing stage. (I've read Elastix Without Tears) I was using trixbox CE 2.6 for about 6 months until it broke one day when I did the update packages through Webmin. I then came across Elastix and read a lot of positive comments about Elastix being more stable and has more features than trixbox. So I figured I should give it a try.

Sorry for being such a noob. If anyone knows what the cause is and how to fix it, please let me know. Thanks a million!
 

danardf

Joined
Dec 3, 2007
Messages
8,069
Likes
10
Points
88
#2
Hi.
Is this a bug?? Does it only happen to outbound calls or both outbound and inbound???
In my case, I set outgoing and inbound calls (always) and I think that I have no problem.
 

visiontrading

Joined
Apr 12, 2010
Messages
12
Likes
0
Points
0
#3
Hi danardf,

Thanks for taking the time to comment on my post. BTW, it's a clean install of Elastix. The missing calls I made are international. Could this be why? What else could explain my scenario.
 

danardf

Joined
Dec 3, 2007
Messages
8,069
Likes
10
Points
88
#4
Hmm.. Ok. that could seem like a bug.
Maybe the Elastix GUI could not display a phone number with more than N digits. (16 in your case).

Try to know, from how many digits the calls are recorded. And if it's true, report the bug into : bugs.elastix.org

Let me know. ;)

Regards
 

visiontrading

Joined
Apr 12, 2010
Messages
12
Likes
0
Points
0
#5
It is actually 15 digits. Here's a bigger image of the screenshot in FreePBX GUI



What do you mean by "from how many digits the calls are recorded"? Do you mean the calls that are recorded in FreePBX GUI or in Elastix GUI?

I signed up two accounts on bugs.elastix.org and never received the password in the email that the system is supposed to send me. Maybe admin should look into this.

Thanks for all your help in advance, danardf!
 

danardf

Joined
Dec 3, 2007
Messages
8,069
Likes
10
Points
88
#6
It is actually 15 digits. Here's a bigger image of the screenshot in FreePBX GUI
Oups. yes, it was very small to read it. So 15. :cheer:

What do you mean by "from how many digits the calls are recorded"? Do you mean the calls that are recorded in FreePBX GUI or in Elastix GUI?
It's possible that the monitoring module from Elastix display only the file until 13 or 14 digits!?

I signed up two accounts on bugs.elastix.org and never received the password in the email that the system is supposed to send me. Maybe admin should look into this.
There's lots of notification problems since some days. I sent a ticket to palosanto hosting. And today, I wait an answer. :huh:
 

danardf

Joined
Dec 3, 2007
Messages
8,069
Likes
10
Points
88
#7
Can you give me a wav file name from the astersik folder that's not displayed by the Elastix mointoring module?
Maybe this file format could be not include into the file code!? :huh:
There's lots of format into this code:
  • OUT-504-1207151691.420.wav
    OUT504-20080402-133229-1207161149.873.wav
    q7000-20080411-180242-1207954962.473.wav
    ..Etc

Maybe, your file created is does in another format than these files!

Let me know
 

visiontrading

Joined
Apr 12, 2010
Messages
12
Likes
0
Points
0
#8
Which asterisk folder? What is the path?
 

danardf

Joined
Dec 3, 2007
Messages
8,069
Likes
10
Points
88
#9
Every files are saved here:
/var/spool/asterisk/monitor
 

visiontrading

Joined
Apr 12, 2010
Messages
12
Likes
0
Points
0
#10
Here it is.
 

visiontrading

Joined
Apr 12, 2010
Messages
12
Likes
0
Points
0
#11
For some reason I am not able to upload it to the forum. Perhaps I can send it to your email?
 

visiontrading

Joined
Apr 12, 2010
Messages
12
Likes
0
Points
0
#12
Okay, I've emailed it to franckd@agmp.org. Please check it and let me know.
 

mintra

Joined
Oct 7, 2009
Messages
36
Likes
0
Points
0
#13
Re:Elastix's Monitoring Not Showing All Recorded C

I have a similar if not related issue, in that all calls are not being recorded, specifically if a call has been parked it does not seem to get recorded. I will log this as a bug if it has not been done.

Secondly when the number of files in /var/spool/asterisk/monitor gets above that which can be listed with the ls command then the monitoring from within elastix does not work, however I understand it work from with the freepbx interface

John
 

voipnetmax

Joined
Jun 8, 2010
Messages
1
Likes
0
Points
0
#14
Olá também estou com o mesmo problema, porém percebi que não se trata de quantos dígitos são necessários e sim de qual dispositivo estamos disparando a ligação.
Percebi que quando uso o ATA intelbras gkm 1000 ou 2000 e também o intelbras-voiper o Elastix não grava nada. O ATA GKM 1000 e 2000 são na verdade placas com interface do já conhecido Grandstream 386.
Acredito que seja alguma configuração no dito ATA.
Porém se alguém souber de algo que nos ajude a resolver esse problema ficaremos muitissimo
gratos!

Hello I am also having the same problem, but realized that
this is not how many digits are needed, but of
which device we're shooting the connection.
I noticed that when I use the ATA Intelbras gkm 1000 or 2000 and
also the Elastix Intelbras-VoIP does not write anything. ATA
GKM 1000 and 2000 are actually cards with the interface already
known Grandstream 386.
I believe it is some setting in the ATA said.
But if someone knows something to help us resolve
this problem we will be experienced tremendous
grateful!
 

elas_cc

Joined
Jun 11, 2010
Messages
3
Likes
0
Points
0
#15
HI :)

in the file
/ var / www / html / modules / monitoring / themes / default / filter.tpl
I added a line that defines the list of users
{if $ user eq 'admin' | | 'user2'| | 'user3'}
then you should delete the file
/ var / www / html / var / templates_c /%%FF^FF1^FF1B266E%%filter.tpl.php
who after re-opening of the website - is generated automatically.

elastix-2.0.0-57
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,902
Messages
130,887
Members
17,565
Latest member
omarmenichetti
Top