elastix installation. do i need to first install

Discussion in 'General' started by j99991, May 5, 2009.

  1. j99991

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    centos5 before installing elsatix?
    or i can install the system directly and tell it to format the hdd?

    thanks
    j9991
     
  2. Patrick_elx

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    just boot from the CD, it will format the hard drive and install the OS and everything else.
     
  3. j99991

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    understood

    thanks patrick
     
  4. j99991

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    another question pls.

    i noticed that on the side there is a survey of what os people uses.

    i would justl ike ask. if elastix formats the pc and installs centos 5 then how come people could use elastix with windows or as a standalone or mac as i saw on the survey?

    are they installing vm thier os and the run elastix with it?


    thanks
    j99991
     
  5. Patrick_elx

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    yes that's probably about vm or the main OS they are working with, not the one on the server Elastix is installed.
     
  6. j99991

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    so in other words i do not have to have a sole pc for this purpose? i can use a machine with windows with an installed vm like vmware ? and then run elastix over it?
    i believe this is not such a good option though right? because the vm software will always need to be open and because the machine also used for other purposes.
    right?

    thanks
     
  7. ramoncio

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,663
    Likes Received:
    0
    It is better if you install it into a dedicated machine, but it can also work in a vm.
    If you use vmware you will need to install a custom CentOs kernel that solves the timing and choppy sound issues. Search the forum.
    If you use VirtualBox or Xen you can go with the default kernel.
     
  8. j99991

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    ok i understand so i will ofcourse rather use the virtualbox then the vmware.
    i know that elsatix formates the pc while installing. how can i make sure that by using the vm it will not format the pc or hdd it self?

    thanks
     
  9. ramoncio

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,663
    Likes Received:
    0
  10. j99991

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    ok

    will do
     

Share This Page