Elastix FTP

Mohammad3n

Joined
Aug 24, 2009
Messages
7
Likes
0
Points
0
#1
How can I connect to elastix ftp from windows?
 

gamba47

Joined
May 28, 2009
Messages
595
Likes
0
Points
0
#2
You need some ftp client software for windows.

Try with filezilla

Regards. gamba47
 

Mohammad3n

Joined
Aug 24, 2009
Messages
7
Likes
0
Points
0
#3
thank u for answering.
I tried it but it didn't work.
Everytime I try to connect I get an permission denied message.
I enter "root" for username and "my password" for password.
Does it have any default username and password?
 

ramoncio

Joined
May 12, 2010
Messages
1,663
Likes
0
Points
0
#4
Try with Winscp, as Elastix by default doesn't have a ftp server enbled, but Winscp uses scp.
 

eiger3970

Joined
Apr 29, 2009
Messages
112
Likes
0
Points
0
#5
Just use Windows 7 FTP server. Here's the link to setup from A to Z: (google ftp server by Britec)
Then just go to
Elastix
System
Backup/Restore
Server FTP: ftp://192.168.1.100
Port: 21
User: FTP's username
Password: FTP's password
Path Server FTP: F:\Elastix FTP backup files (or whatever you named your file on a harddrive on your pc).
 

eiger3970

Joined
Apr 29, 2009
Messages
112
Likes
0
Points
0
#6
Just noted on an FTP backup today that you need the following setting:
Server FTP: 192.168.1.100, NOT ftp://192.168.1.100.
 

actionman

Joined
Feb 21, 2011
Messages
1
Likes
0
Points
0
#7
Re: Re:Elastix FTP

Where do I get the "Server FTP user" and "password", I'm using windows xp for the pc and Elastix 2.0.0-57. thank you for your help :(
 

eiger3970

Joined
Apr 29, 2009
Messages
112
Likes
0
Points
0
#8
Having troubles with FTP back up again.
Elastix Server: 192.168.1.103:444
FTP Server: 192.168.1.101:21
Router: Port 21 forwarded to 192.168.1.101

FTP transfer failed. In fact, some old backup files in PC 192.168.1.101 E:\Elastix FTP backup files have been removed and ended up back in the Elastix server?
 

phil_swift

Joined
Apr 12, 2011
Messages
32
Likes
0
Points
0
#9
Hi

I have set up Elastix to do an automatic daily backup. I then have set FTP settings to FTP to a server. I then use Firefox and drag and drop the backed up file to the FTP server list. This seems hit and miss but it does work fine. I use Mozilla from another machine to FTP into the same repository and keep pressing refresh and you can see the backup size changing so you know it is working FTP'ing OK.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,900
Messages
130,884
Members
17,561
Latest member
marouen
Top