Elastix CD Remastering

payamkh59

Joined
Jun 12, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
#1
Hi Dears
I made some changes in my elastix for example edit some config file and delete some tab in home page of elastix i wanna to apply these changes in cd of elastix because in this way i don't have to edit each of my elastix one by one .
Is there any idea to help me???
Tnx
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#2
open the iso file as in file manager and change stuff inside then recalculate md5 and size and record it
 

payamkh59

Joined
Jun 12, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
#3
Tnx for your answer , could you give me more explanation about open iso and recalculate!!!
you mean i have to extract RPM , make changes to it and then Build the rpm????!!!!!!!!!!!
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#4
Re: Re:Elastix CD Remastering

yeap if yopu need to change rpms you need to deal with rpm make and many more functions that are way ahead this forums leagues
 

hmn566

Joined
Dec 23, 2009
Messages
87
Likes
0
Points
0
#5
When i change any rpm during installation it says rpm is corrupted.
Where i am supposed to put new MD5 check sum?

Thanks in advanced.
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#6
Re: Re:Elastix CD Remastering

nope u need to repackage every rpm correctly not only change and save
 

hmn566

Joined
Dec 23, 2009
Messages
87
Likes
0
Points
0
#7
Thanks for your replay
Well
i make rpm package from rpm.src . there is no place in rpm.spec about check sum or something related to changing the rpm.
there should be a file which check the check sum or some thing that announce file is corrupted.
can it be repodata or it is something else?
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#8
Re: Re:Elastix CD Remastering

as far as i know its done in the rpm installing and calculated at packagng
 

hmn566

Joined
Dec 23, 2009
Messages
87
Likes
0
Points
0
#9
This is the procedure i did.
I downloaded the source rpm. edit some configuration files and then make a rpm with rpm-build.
in rpm.spec i didn't see any thing according to sha or md5 check sum.
then i changed the edited rpm with original rpm file and rebuild the iso.
During the installation everything was fine except when it reached to that file it said the file is missing or corrupted.
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#10
Re: Re:Elastix CD Remastering

then u havent reaclculated corerctly all the md5 for the iso and the rpm
 

hmn566

Joined
Dec 23, 2009
Messages
87
Likes
0
Points
0
#11
Re: Re:Elastix CD Remastering

No fmvillares.
where am i supposed to put new calculated MD5?

Thanks for your following the case.
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#12
Re: Re:Elastix CD Remastering

as im a scripting guy...i really dont know almost nothing about rpm packaging....
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,915
Messages
130,920
Members
17,595
Latest member
feparra121
Top