elastix 2.0 installation : no asterisk db.

Discussion in 'General' started by jimmy888, Oct 16, 2010.

  1. jimmy888

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I just get elastix 2.0.1 and 2.0.2 installed from the iso image. after installation, I connect to mysql db, and show databases:

    mysql> show databases;
    +--------------------+
    | Database |
    +--------------------+
    | information_schema |
    | mysql |
    | test |
    +--------------------+


    This means the asterisk db is not created at all. I can't wait for the new iso to come out with the fix, can anybody point to me how to manually create the db and populate them ?
     
  2. rafael

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,454
    Likes Received:
    1
    weird, and you can't access the front end?
     
  3. rafael

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,454
    Likes Received:
    1
    weird, and you can't access the front end?
     
  4. jimmy888

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I can access the front end. but when I click on the pbx tab, it shows an empty page.
    I searched this forum, and people say I should run "yum update" , I tried that and it doesn't help. that is why I start to investigate the database, and to my surprise, the
    database doesn't even exist with fresh installation.
     
  5. Bob

    Bob

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    2,400
    Likes Received:
    1
    Jimmy888,

    First of all make sure that you have the latest ISO image of sourceforge downloads area. I know you probably have, but make sure, it actually sounds like a corrupted iso.

    I have loaded the latest iso onto 5 systems (all now in production) and have not come across the issue that you describe. If I get a chance tonight, I will try a download and install to test.

    As you can appreciate this Database is a core part of the Elastix system and it would be highly unusual to release it without someone noticing, and as I said, I have installed on many machines already....with no faults....

    Even with a hardware compatibility, it is hard to believe that it would fail to create the main databases (but unusual things have happened before).

    Just one other thing, did you perform a Yum update on your system after loading the iso and before you went to the PBX Tab???

    Regards

    Bob
     
  6. trymes

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    You might want to try the solution that Ramoncio proposes in this thread.

    Tom
     
  7. bhp666

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Same error, when i click the PBX tab, its all white - http://myip/admin comes up with FATAL ERROR
    DB Error: connect failed
    i see others with this issue, this is the latest distro 2.0 32bit
    tried this on two different machines same garbage...
    I also see others with the exact error, any progress?
     
  8. bhp666

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    forums.whirlpool.net.au
    this worked for me
    from user GUNNY1
     
  9. trymes

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    If it is possible for you to verify that you have the very latest ISO and then reproduce this issue, it would be excellent to open a report on the bug tracker at http://bugs.elastix.org .

    Tom
     

Share This Page