elastix-1.6 stable and DAHDI - OPENVOX A400P issu

Discussion in 'General' started by dhaval.it01034@gmail.com, Feb 22, 2010.

  1. dhaval.it01034@gmail.com

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi All,

    I have following setup in my production environment,

    i have installed elastix distro. 1.6 with openvox A400P card with 4 fxo ports.

    lines are configured properly and incoming/outgoing works also fine from last 1 month.

    1 issue i am facing is regarding callerid . as incoming calls come to any line it didnt detect a caller id . of that caller how this happens i tried a lot . also ask openvox team for regarding this , they gave me idea regarding upgrading a dahdi-linux ,

    how can i achive this following are my setup on server.
    ==============================================================================
    //chan_dahdi.conf

    [trunkgroups]

    [channels]
    ;;context=from-pstn
    context=from-zaptel
    loadzone=in
    defaultzone=in
    signalling=fxs_ks
    rxwink=300 ; Atlas seems to use long (250ms) winks
    callerid=asreceived
    usecallerid=yes
    ;cidsignalling=bell
    cidstart=ring
    hidecallerid=no
    callwaiting=yes
    usecallingpres=yes
    callwaitingcallerid=yes
    threewaycalling=yes
    transfer=yes
    canpark=yes
    cancallforward=yes
    callreturn=yes
    echocancel=yes
    echocancelwhenbridged=yes
    faxdetect=both
    echotraining=800
    rxgain=0.0
    txgain=0.0
    callgroup=1
    pickupgroup=1
    relaxdtmf=yes
    adsi=yes
    sendcalleridafter=2 ;you may need to add this switch
    hanguponpolarityswitch = yes (may have to ask your telco for the polarity reversal)

    ;Uncomment these lines if you have problems with the disconection of your analog lines
    busydetect=yes
    busycount=3
    immediate=no


    #include dahdi-channels.conf

    =======================================================================================
    ; Autogenerated by /usr/sbin/dahdi_genconf on Sun Jan 31 11:40:25 2010
    ; If you edit this file and execute /usr/sbin/dahdi_genconf again,
    ; your manual changes will be LOST.
    ; Dahdi Channels Configurations (chan_dahdi.conf)
    ;
    ; This is not intended to be a complete chan_dahdi.conf. Rather, it is intended
    ; to be #include-d by /etc/chan_dahdi.conf that will include the global settings
    ;

    ; Span 1: WCTDM/4 "Wildcard TDM400P REV E/F Board 5" (MASTER)
    ;;; line="1 WCTDM/4/0 FXSKS (In use)"
    signalling=fxs_ks
    callerid=asreceived
    group=0
    context=from-zaptel
    channel => 1
    callerid=
    group=
    context=default

    ;;; line="2 WCTDM/4/1 FXSKS (In use)"
    signalling=fxs_ks
    callerid=asreceived
    group=0
    context=from-zaptel
    channel => 2
    callerid=
    group=
    context=default

    ;;; line="3 WCTDM/4/2 FXSKS (In use)"
    signalling=fxs_ks
    callerid=asreceived
    group=0
    context=from-zaptel
    channel => 3
    callerid=
    group=
    context=default


    ;;; line="4 WCTDM/4/3 FXSKS (In use)"
    signalling=fxs_ks
    callerid=asreceived
    group=1
    context=from-zaptel
    channel => 4
    callerid=
    group=
    context=default

    ==============================================================================================
    also changed all mode to INDIA in indication.conf.

    i am using service of bharti(AIRTEL) and BSNL provider.

    please help me or suggest me regarding this .

    thanks in advace.

    regards
    Dhaval
     
  2. Croc

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    loadzone=in
    defaultzone=in

    as far i know this doesn't belong in chan_dahdi.conf

    remove and replace with
    language=in

    put landzone and defaultzone in to /etc/dahdi/system.conf this is where they belong

    also make sure you edit /etc/modprobe.conf and add options wctdm opermode=INDIA

    from what i see you went over elastix without tears but didn't pay attention 100%
    all of this is explained in that great pdf
     
  3. dhaval.it01034@gmail.com

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    thanks for quick reply,

    i changed and checked ,

    i am still facing same issue .

    even they didnt show DID and callerid number in dialplan


    anybody have some idea.

    regards
    Dhaval
     

Share This Page