do not pass a second call if first line busy

Discussion in 'General' started by polupochnik, Feb 3, 2010.

  1. polupochnik

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Hi
    i have problem ...
    there are some trunks to call on city numbers
    to call on mobile numbers it's need: call on city number of provider,(pause) enter pin code, # , dial needed mobile number, #
    i try custom trunk custom string ne don't understand pause,i think

    then i have made so...
    add to extensions_custom.conf
    to internal-custom


    exten => _89XXXXXXXXX,1,Dial(SIP/TRANK5/NUMBER_PROVIDER,,AD(WPIN#$[EXTEN]#)) ; w-pause
    exten => _89XXXXXXXXX,2,Dial(SIP/TRANK6/NUMBER_PROVIDER,,AD(WPIN#$[EXTEN]#))

    if i understand correct 1 and 2 ("2" try to change on "n" ) should set an operations procedure

    the first call on mobile number its ok
    if i try tocall on second mobile simultaneously, erorr the line is busy
     
  2. polupochnik

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
  3. Bob

    Bob

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    2,400
    Likes Received:
    1
    polupochnik

    Not to sound too petty, but I suspect that no one has answered your question due to the layout of your question and what you are trying to achieve especially on what is already a complex issue with Pin Numbers with Mobile calls.

    I notice that you have a history of very short questions, similar to an SMS style mentality, and expect reasonably detailed replies back to your questions. Unless you are willing to invest some time and structure to your question, others will not invest any time either.

    May I suggest having a brief read of the Wiki on Elastix Forums
    http://www.elastix.org/component/option ... ingforums/

    I apologise if English is not your first language, but even more the reason to clearly document your question.

    What trunks do you have (I am assuming SIP), how many trunks, what DTMF mode are you using.... etc

    Regards

    Bob
     
  4. polupochnik

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    I am sorry.
    I will try to concern preparation of questions more seriously.
    Problem has solved, reading about dialstatus
    topic closed
     
  5. fasilkaks

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    good that you got the issue resolved.
    if you have an issue and you found the trick yourself, please post it in the forum clearly so that others can also get it...:)
     

Share This Page