Default Prompt

Discussion in 'General' started by Sparxnet, Nov 6, 2007.

  1. Sparxnet

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    How to change English default prompt to French prompt
     
  2. lek

    lek Guest

    You have to change the language variable to 'fr' in the following files (in you are using them):

    - zapata.conf
    - sip.conf
    - iax.conf

    P.S. Also the h323 conf files if you're using it.
     
  3. fastm3

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I didn't investigate a lot but it seems french prompts are incomplete and I talk about core asterisk prompts.
    So I guess there are not the official ones, right ?
    If you get them from asterisk-france, note that they are for 1.2 version not 1.4.
    I will have a look soon to this issue and will let you know more details.
    Fastm3.
     
  4. techieg

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Digium also sells voice prompts in english and other languages. I think they have a french language pack as well, if buying is an option for you since the french prompts are deemed to be incomplete.
     
  5. fastm3

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    With asterisk 1.4, Digium provides indeed french prompts for core and extras and they can be downloaded from digium. These sounds may be freely distributed and are free for use with Asterisk. You have to pay only if you need custom prompt with the same voice.
    My question was:
    Why elastix don't use these prompts ?
    Currently, the provided fr prompts cannot be used as some are missing even core messages.
    So it seems better not to include at all french prompts or use complete ones from digium.
    My
     
  6. solulogic

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    i'm new with ELASTIX and OS, can you tel me how to change it step by step

    Thanks Yves
     

Share This Page