CID with OpenVox A400P in Australia

timd

Joined
Mar 9, 2011
Messages
8
Likes
0
Points
0
#1
G'day,

Can anyone point me in the direction of a guide or howto showing all of the relevant cidsignal, cidstart, sendcalleridafter etc chan_dahdi config entries for Australia? I haven't been able to find a complete set of info.

I'm pretty sure thats where the problem lies.

I am running an Elastix 2.0.0 R58 box with an Openvox A400P with 4 FXO modules.
Asterisk is 1.6.2.13 and Dahdi Drivers are 2.3.0.1.

When I dial in, I can hear it wait two rings (I'm using sendcalleridafter=2 at the moment), then the call hits the main ring group as it should - but still no CID...

Code:
    -- Starting simple switch on 'DAHDI/3-1'
    -- Executing [s@from-pstn:1] Set("DAHDI/3-1", "__FROM_DID=s") in new stack
    -- Executing [s@from-pstn:2] Gosub("DAHDI/3-1", "app-blacklist-check,s,1") in new stack
    -- Executing [s@app-blacklist-check:1] GotoIf("DAHDI/3-1", "0?blacklisted") in new stack
    -- Executing [s@app-blacklist-check:2] Set("DAHDI/3-1", "CALLED_BLACKLIST=1") in new stack
    -- Executing [s@app-blacklist-check:3] Return("DAHDI/3-1", "") in new stack
    -- Executing [s@from-pstn:3] ExecIf("DAHDI/3-1", "1 ?Set(CALLERID(name)=)") in new stack
    -- Executing [s@from-pstn:4] Set("DAHDI/3-1", "__CALLINGPRES_SV=allowed_not_screened") in new stack
    -- Executing [s@from-pstn:5] Set("DAHDI/3-1", "CALLERPRES()=allowed_not_screened") in new stack
    -- Executing [s@from-pstn:6] Set("DAHDI/3-1", "FAX_DEST=ext-fax^501^1") in new stack
    -- Executing [s@from-pstn:7] Answer("DAHDI/3-1", "") in new stack
    -- Executing [s@from-pstn:8] Wait("DAHDI/3-1", "4") in new stack
    -- Executing [s@from-pstn:9] Goto("DAHDI/3-1", "ext-group,600,1") in new stack
    -- Goto (ext-group,600,1)



I've managed to figure out the /etc/dahdi/system.conf settings and modprobe.conf settings to configure for Australia but still no CID.
Code:
dmesg | grep FX
Module 0: Installed -- AUTO FXO (AUSTRALIA mode)
Module 1: Installed -- AUTO FXO (AUSTRALIA mode)
Module 2: Installed -- AUTO FXO (AUSTRALIA mode)
Module 3: Installed -- AUTO FXO (AUSTRALIA mode)
Cheers.
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#2
and whta is australias cid standard as i see you dont have configured it in dahdi_conf
 

timd

Joined
Mar 9, 2011
Messages
8
Likes
0
Points
0
#3
Do you mean cidsignalling in chan_dahdi.conf?

Code:
[channels]
context=from-pstn
signalling=fxs_ks
rxwink=300              ; Atlas seems to use long (250ms) winks
usecallerid=yes
cidsignalling=bell
cidstart=ring
distinctiveringaftercid=yes
sendcalleridafter=3
hidecallerid=no
callwaiting=yes
usecallingpres=yes
callwaitingcallerid=yes
threewaycalling=yes
transfer=yes
canpark=yes
cancallforward=yes
callreturn=yes
echocancel=yes
echocancelwhenbridged=no
faxdetect=incoming
echotraining=800
rxgain=0.0
txgain=0.0
callgroup=1
pickupgroup=1
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#4
Re: Re:CID with OpenVox A400P in Australia

you re sure that down under you have bell v23 cid??? mmm dont think so...ask your telco maybe its wrong
 

timd

Joined
Mar 9, 2011
Messages
8
Likes
0
Points
0
#5
Yeah exactly but I thought I'd try it. That was the config it one of the experiments that I tried.

This also doesn't work - default settings with just the sendcalleridafter entry:
Code:
[channels]
context=from-pstn
signalling=fxs_ks
rxwink=300              ; Atlas seems to use long (250ms) winks
usecallerid=yes
#cidsignalling=dtmf
#cidstart=ring
#distinctiveringaftercid=yes
sendcalleridafter=2
hidecallerid=no
callwaiting=yes
usecallingpres=yes
callwaitingcallerid=yes
threewaycalling=yes
transfer=yes
canpark=yes
cancallforward=yes
callreturn=yes
echocancel=yes
echocancelwhenbridged=no
faxdetect=incoming
echotraining=800
rxgain=0.0
txgain=0.0
callgroup=1
pickupgroup=1
Will need to investigate further.

Also one thing that may be tripping me up - does the box need a reboot after changing this config file or is just restarting Asterisk fine?
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#6
Re: Re:CID with OpenVox A400P in Australia

try callerid=asreceived
 

timd

Joined
Mar 9, 2011
Messages
8
Likes
0
Points
0
#7
Re: Re:CID with OpenVox A400P in Australia

fmvillares said:
try callerid=asreceived
In which config file? I can see that entry in /etc/asterisk/dahdi-channels.conf for each channel:
Code:
;;; line="4 WCTDM/4/3 FXSKS  (In use) (SWEC: OSLEC)"
signalling=fxs_ks
callerid=asreceived
group=0
context=from-pstn
channel => 4
callerid=
group=
context=default
Ah crap - just noticed there are two callerid= entries - will the second be ignored or will it blank the entry?
 

dicko

Joined
Oct 24, 2008
Messages
4,099
Likes
0
Points
0
#8
Re: Re:CID with OpenVox A400P in Australia

last one wins until the parser meets a group=<n>
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#9
Re: Re:CID with OpenVox A400P in Australia

+1 dick
 

timd

Joined
Mar 9, 2011
Messages
8
Likes
0
Points
0
#10
I've stripped out the empty callerid= and group= entries in /etc/asterisk/dahdi-channels.conf now.

Is restarting Asterisk enough or do I need to restart other services/reboot for these config changes to take effect?

I restarted Asterisk only, but removing these entries still didn't solve the problem.

Cheers
 

timd

Joined
Mar 9, 2011
Messages
8
Likes
0
Points
0
#11
Just tried usedistinctiveringdetection=yes and distinctiveringaftercid=yes still no joy.

I'm working remotely so I haven't had a chance to get in there and plug an analogue phone in. The customer verified with Telstra that CND is enabled on the lines...

Anything else I should look at?
Cheers
 

dicko

Joined
Oct 24, 2008
Messages
4,099
Likes
0
Points
0
#12
Search out the Whirlpool VOIP forum in OZ, or wait for our esteemed antipodean Bob to answer, I'm sure either one will an provide an authoritative configuration to you.

dicko
 

lisa.gao

Joined
Jul 1, 2010
Messages
39
Likes
0
Points
0
#13

dicko

Joined
Oct 24, 2008
Messages
4,099
Likes
0
Points
0
#14

timd

Joined
Mar 9, 2011
Messages
8
Likes
0
Points
0
#15
lisa.gao said:
Hi timd,
You can try the following solution
http://bbs.openvox.cn/viewthread.php?ti ... a=page%3D1
If any problem, please contact us. My email: lisa.gao@openvox.cn http://forum.elastix.org/old_files/wctdm.rar
Thanks, but I'm not prepared to do this just yet - the box is in production. I have another box with an A400P in it, but I don't currently have access to it. I really hope this isn't going to occur on the other box too.

I also want to nail down all the basics which I can't do remotely - especially plugging in a handset with Caller ID or a CND-GO and checking that the caller ID comes through.
 

fmvillares

Joined
Sep 8, 2007
Messages
1,785
Likes
0
Points
0
#16
Re: Re:CID with OpenVox A400P in Australia

sorry to say this to you man but u have in production a system that u dont know how to manage?? thats no good at all...i know we all need to work etc etc but its no good to asterisk world
 

timd

Joined
Mar 9, 2011
Messages
8
Likes
0
Points
0
#17
Re: Re:CID with OpenVox A400P in Australia

fmvillares said:
sorry to say this to you man but u have in production a system that u dont know how to manage?? thats no good at all...i know we all need to work etc etc but its no good to asterisk world
Are you serious? What is some crap like that going to do to solve the problem? The unfortunate circumstance is that the box was rushed into production because of it's other functions in Nagios network and environmental monitoring - not that I really need to justify that to you. After all - we all have to start somewhere.

Other than the CID - the box works perfect from indial, outdial, fax, voicemail and IVR.

I've got people telling me that the card is crap and people telling me that I can't manage a system I've just implemented - wtf ?!? Get real people.
 

dicko

Joined
Oct 24, 2008
Messages
4,099
Likes
0
Points
0
#18
Re: Re:CID with OpenVox A400P in Australia

wtf ?!? Get real hardware next time. If you do you won't have this problem again, no?

Caveat Emptor, you got what you paid for, your whining is not appopriated.
 

james.zhu

Joined
Feb 13, 2008
Messages
99
Likes
0
Points
6
#19
Re: Re:CID with OpenVox A400P in Australia

Could you load wctdm debug=10 and enable dtmf debug info in logger.conf?
 

mbit

Joined
Jul 4, 2007
Messages
466
Likes
0
Points
0
#20
Re: Re:CID with OpenVox A400P in Australia

Simple question but has telstra enabled CID on the line? It is not on by default and I have seen many times they actually charge people for it but it isnt enabled.
 

Members online

No members online now.

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,898
Messages
130,879
Members
17,560
Latest member
manuelc
Top