Can't create sip / iax2 account in FreePBX

Discussion in 'General' started by leiw3248, Dec 17, 2009.

  1. leiw3248

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    476
    Likes Received:
    0
    Hello

    I'm using 1.6.0 version

    Created one account in FreePBX for create extension only, but I can't see the submit button, pleasee see the attached image.
     
  2. leiw3248

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    476
    Likes Received:
    0
    Here is the attached image [​IMG]
     
  3. othoyo2

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    you should get this screen in the extension set in the left panel, from the pic that you sent it look like you are tring to edit an existing extension. [​IMG]
     
  4. leiw3248

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    476
    Likes Received:
    0
    Hello

    I can see that via admin account but not a created account....

    Thank !
     
  5. othoyo2

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Just go to System>User managment

    and add an admin account with total access

    cheers
     
  6. leiw3248

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    476
    Likes Received:
    0
    Hello

    I don't want that normal user has toral access right, I just want this normal user only can create account.

    Thank !
     
  7. leiw3248

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    476
    Likes Received:
    0
    Hello

    Could you help me this problem?

    Thank !
     
  8. dicko

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    0
    I have to ask, (with some bemusement, as I watch you charge unprepared and unread through your project), whether you allowed your "normal user" to "add extensions" in the administrator module that you used to set up such a user in FreePBX.

    Your answer is?
     
  9. leiw3248

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    476
    Likes Received:
    0
    Hello

    I want that normal user only can add extensions in FreePBX.

    Thank !
     
  10. dicko

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    0
    Then you have to give that account permission to do that, or anything else you wat to allow (or dis-allow) you provisioned that account after all, so YOU have to specifically allow such behavior in FreePBX.

    p.s. I do however seriously question your rationale as to why you would even contemplate allowing a "normal User" to create extensions, that thinking will likely cost you serious money eventually.
     
  11. othoyo2

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Sorry for the delayed response and i certainly agree with dicko because if you give the permission for a simple user to create other user you are calling him (semi-administrator), and that going to cost you a lot of money and time to solve mistakes made by one of those user.
    beside that follow what dicko said and give the appropriate permissions to the user you are trying to do that.
     
  12. leiw3248

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    476
    Likes Received:
    0
    Hello

    After I read all of you reply, I think no need enable normal user to create extensions. So FreePBX disable the submit button, let normal user cannot do that.

    Thank !
     

Share This Page