Can not connect to elastix after install

Discussion in 'General' started by jimmehr, Mar 10, 2011.

  1. jimmehr

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ive installed elastix 2, 64-bit on an acer travelmate 5520 but I am not able to connect to its IP address which I have set to: 10.0.0.5

    When it is booting up I see the wanpipe config says [FAILED] instead of [OK] like the other items.
    If I try to do: "YUM UPDATE"
    I get the [errorno 4] and it cant retrieve mirror list

    When it starts up it will get its IP information from the router as its set via IP reservation with DHCP and not static


    Ethernet Adapter: Marvell Yukon 88E8071
    WLAN: Not sure model num but its broadcom

    I do get this problem on any other asterisk distro I use IE: pbxinaflash, trixbox and asteriskNOW.
     
  2. fmvillares

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    1,785
    Likes Received:
    0
    what is the output of ifconfig command
    and tail /etc/resolv.conf?
     
  3. jimmehr

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    when doing ifconfig I get:
    eth0 Link excap: Ethernet HWaddr: (MAC ADDRESS HERE)
    inet addr: 10.0.0.5 Bcast: 10.255.255.255 Mask: 255.0.0.0
    inet6 addr: (ipv6 address here)/64 Scope: Link
    UP BOADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets: 27 errors:0 dropped: 0 overruns:0 frame:0
    TXpackets:25 errors: 0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:2806 (2.7KiB) TX bytes: 2253 (2.2KiB)
    Interrupt:217

    lo Link excap: Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU16436 Metric:1
    RX packets: 127 errors:0 dropped: 0 overruns:0 frame:0
    TXpackets:127 errors: 0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:11810 (11.5KiB) TX bytes: 11810 (11.5KiB)


    Tail /etc/resolv.conf
    ; generated by /sbin/dhclient-script
    nameserver: 208.67.222.222
    nameserver: 208.67.220.220
    search localdomain

    I am using openDNS on my router
     
  4. fmvillares

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    1,785
    Likes Received:
    0
    well you have the dns misconfigured the : is unnecesary and makes your system broken
     
  5. jimmehr

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    =/ well its misconfigured itself as I just set it to DHCP and enabled IPv4 it detects the ethernet port in installation
     
  6. fmvillares

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    1,785
    Likes Received:
    0
    i dont know my dhcp autogenerated resolv.conf is not getting any : in any version ive tested on elastix or other distros
     

Share This Page