Can dial externally but can't receive incoming cal

Discussion in 'General' started by jdevilliers, Sep 20, 2010.

  1. jdevilliers

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi All

    I need a little help here. I've setup freePBX with 3x Softphones and 2x Snom phones connected to it. Internal Calls work 100%.

    I'm using Telfree as my SIP Provider.
    I can make external calls via my SIP without any problem, but I can't receive any incoming calls from the outside.

    Here is my trunk configuration:

    OUTGOING SETTINGS:
    Trunk Name [Telfree49]
    Peer Details:
    disallow=all
    allow=ulaw&alaw
    context=DID_telfree
    host=sip99.telfreesa.com
    port=5060
    secret=xxxxxxxxxx
    username=877xxxxxx
    callerid=877xxxxxx
    fromuser=877xxxxxx
    fromdomain=sip99.telfreesa.com
    permit=196.46.138.29/29
    insecure=very
    type=peer

    INCOMING SETTINGS:
    User Context: 877xxxxxx
    User Details:
    disallow=all
    allow=alaw&ulaw
    context=from-trunk
    host=sip99.telfreesa.com
    port=5060
    secret=xxxxxxxxx
    username=877xxxxxx
    callerid=877xxxxxx
    fromuser=877xxxxxx
    fromdomain=sip99.telfreesa.com
    permit=196.46.138.29/29
    insecure=very
    type=friend

    Register String:
    877xxxxxx:mypassword@sip99.telfreesa.com/877xxxxxx

    Then under inbound routes I've got the following:

    Description: 0877xxxxxx
    DID Number: 877xxxxxx
    Set Destination = Extention (With selected extention that will receive the
    incoming call)

    When I make a call from my cell to the SIP Number I get the following in my logfile:

    [Sep 20 16:07:45] NOTICE[2947] chan_sip.c: Call from '877543849' to extension '877543849' rejected because extension not found.


    Can someone please have a look at this and guide me to what I'm doing wrong.

    Thanks
    Jeanne
     
  2. andyshawn

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Create and inbound route and in the "DID number" box, put 877543849 and then down "Set Destination" to an extension which is configured on your system.
     
  3. jdevilliers

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi Andyshawn

    Thanks for coming back, but if you look at my first post, I do mention that I got my settings like that. DID Number as my SIP Number and Extention set to the destination where I want to call to go.

    Any other ideas?

    Regards
     
  4. Patrick_elx

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    1,120
    Likes Received:
    0
    Could you post a longer log?
     

Share This Page