callcenter - agents login remotelly over pstn

Discussion in 'General' started by dinaras, Oct 7, 2010.

  1. dinaras

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I tried callcenter module and looks very promising.

    Is there a way that agents login from home, and use pstn instead of voip extension?

    Agent can call in order to login, or be called like it is right now

    Thank you very much

    Regards

    Konstantinos Liadakis
     
  2. rgranados

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Dinaras:

    agents can login on a remote site by using internet with sip.

    You are not spending extra money on calls if you have a domestic internet conection.

    Best regards...
     
  3. dinaras

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Yes i know that possibility exist. But if using pstn (some providers here in Greece offer unlimitted calling) then bandwidth overhead is very much less.

    Agent login from pstn, is a possibility, and if yes, how can it be accomplished

    Thanks in advance

    Bets regards

    Konstantinos Liadakis
     
  4. rgranados

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Unfortunately i did not find a way to do because you need to login by using the user interface.
     
  5. dinaras

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Maybe we could change agent login screen, and allow the agent to either insert his number and elastix would do a pstn call to him, or he could enter his caller id so elastix would expect a call from him.

    In this way, all different models of remote agents could be applied.

    Anyway this is just a thought, maybe developers have a reason not including this.

    I will have a deeper look into this just in order to really understand how elastix callcenter module works
     
  6. suzgika

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Buy Patton PSTN SIP GATEAY, WILL SOLVE YOUR PROBLEM FOR REMOTE OVER PSTN
     
  7. johnme

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Hi

    Maybe if you create a disa you can do something. But you need internet too for the web interface.

    From internet login as an agent to an extention and the extention should now ring.
    From your pstn line via an ivr go to disa take access to the pbx and then do a directed call pickup.

    I dont know if that will work but give it a try.

    I will test it too but for now a have problem setup call center in elastix 2.

    Bue
     
  8. jvalas

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi
    If you setup DISA they can call your pstn trunk (or a mobile thats connect to a zap trunk through FCT) and then they can call another number to the outside world. So a mobile to mobile number free, and the to a pstn line through Elastix second zap trunk (second pstn line). I hope this will help you.
    Yiannis VAlasopoulos.
     
  9. rgranados

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    This is not working for me, unfortunatelly Internet is needed any way...

    Best Regards...
     
  10. dinaras

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    I seem to be confused, cant even try your suggestions

    Could you be more specific

    Thanks in advance

    Konstantinos Liadakis
     
  11. kobyjackson

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    were you able to solve this issue? I am running into the same thing. My agents do have access to the web interface via the internet. I just dont want to have them using a soft phone or a SIP device. Id rather,,,, once they login have the system call them directly on a PSTN line or a cell phone.

    Any Ideas?

    Koby
     
  12. kobyjackson

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Were you able to solve this issue? I am running into the same thing. My agents do have access to the web interface via the internet. I just dont want to have them using a soft phone or a SIP device. Id rather,,,, once they login have the system, have it call them directly on a PSTN line or a cell phone.

    My reason: I dont want my agents to use any technology at all. (other than login to the agent login screen)

    Any Ideas?

    Koby
     
  13. fmvillares

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    1,785
    Likes Received:
    0
    Re: Re:callcenter - agents login remotelly over pstn

    sorry the call cenetr module cant work directly in that mode, u need to do some heavy work or workarounds to have it work this way or buy other commercial suites that allow u to work that way
     
  14. dinaras

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Well i havent really found a way to have agents login over pstn call.

    Still interested

    Regards

    Dinos
     
  15. dicko

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    0
    Agentcallbacklogin no longer works in Asterisk 1.6

    http://www.voip-info.org/wiki/view/Aste ... lbackLogin

    agentlogin will work fine on DISA setups, but is imparctical for your setup.

    You will have to write your own AEL contexts or perhaps Look into Queuemetrics or somesuch for such features, they are generally non-free.
     
  16. fmvillares

    Joined:
    Sep 8, 2007
    Messages:
    1,785
    Likes Received:
    0
    Re: Re:callcenter - agents login remotelly over pstn

    totally agreed with dick
     
  17. kobyjackson

    Joined:
    Mar 9, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Re: Re:callcenter - agents login remotelly over pstn

    Thank you!


    Koby
     

Share This Page