Call Pickup doesn't work in a different context

Discussion in 'General' started by fracapu, Feb 9, 2009.

  1. fracapu

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hi,
    I've installed Elastix 1.3 and everything work very very well, but the call pickup doesn't work in a context diffent than the usual from-internal or if it is originated from an external line (from a trumk).
    I've the context "from-internal-vip" created with the "Outbound Routes" tab, so I added it in the "extensions_custom.conf" as in the manual. Now I can do some calls, receive calls, receive messages from the voice mail, use some features like call transfer, but the CALL PICKUP doesn't work.
    If i set the same extension to from-internal it works.
    Can you help me to understand what am I missing?
    I think it's just an include something somewhere to call this feature.
    Thank you very much
    Francesco
     
  2. dicko

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    0
    You guessed it,

    Contexts are only aware of anything within that context, or any contexts that you explicitly include in that context.

    e.g.

    include => from-internal

    at the top of your custom context.

    Hope that gives you a clue.

    (be careful, the inclusion is recursive)
     
  3. fracapu

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    You are right!!! I tried to include everything except this... I've to change the outboud routes (otherwise everyone can use the from-internal routes) but now it works for extension to extension calls.
    Can you also help me for the zap to extension calls? It doesn't work also for from-internal.
    Thank you very very much
    Francesco
     
  4. dicko

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    0
    Sorry, but not without more detailed information as to what your zap setup.
     
  5. fracapu

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    [file] [file] Ok, I've just done more tests and an extension in from-internal can pick-up a call generated from a from-intenal-vip, but a vip can not pick-up a call generate from a from-internal.
    What do you need? My zapata.conf and my zaptel?
     
  6. fracapu

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
  7. fracapu

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
  8. dicko

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    4,099
    Likes Received:
    0
    Possibly because from-internal can't see the from-internal-vip context? (but I thought that was your intent)


    As to your Zap problems, I refer you to a thread to be found right here!

    The thread is coincidentally named
    "Inbound Route from Zaptel channel to sip extension"


    Code:
    http://www.elastix.org/index.php?option=com_fireboard&Itemid=55&func=view&id=15165&catid=3
    
     
  9. jgutierrez

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    5,737
    Likes Received:
    0
    try including on your context:
    include => app-pickup
     
  10. fracapu

    Joined:
    Nov 27, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I don't know if it's normal, but I tried a lot of different ways, but it doesn't work...
    The "include => app-pickup" was already included...
    Very very strange...
    Tahnk you very much for your answer
    Francesco
     
  11. jgutierrez

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    5,737
    Likes Received:
    0
    ok, I would do the followiing:

    [pickup-context]
    include => app-pickup

    and the rest of my contexts will include pickup-context, by the way how are you picking up calls?
    Through pickup/callgroup options under an extension, or through the feature code ** ?
     
  12. juancarlosg6

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I have the same problem with the elastix 1.5-2, can you resolv the problem?
     
  13. wiljunin

    Joined:
    Oct 3, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I have the same problem too, someone can help-me to fix it?
     

Share This Page