call hangup while connecting from remote client

Discussion in 'General' started by ashir24, Sep 1, 2009.

  1. ashir24

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    hi
    i have configured Elastix. everything is working well. i have configured the router with ddns and forwarded required ports to the elastix server. i am able to connect to the server from a remote client. but when i place a call to any extensions or using any trunk, the destination is ringing around 3 times and then disconnects automatically. with the following log.

    -- Called Inphonex/2391447
    -- SIP/Inphonex-0a240248 is ringing
    == Spawn extension (macro-dialout-trunk, s, 19) exited non-zero on 'SIP/111-0a152ee0' in macro 'dialout-trunk'
    == Spawn extension (from-internal, 92391447, 4) exited non-zero on 'SIP/111-0a152ee0'
    -- Executing [h@macro-dialout-trunk:1] Macro("SIP/111-0a152ee0", "hangupcall|") in new stack
    -- Executing [s@macro-hangupcall:1] ResetCDR("SIP/111-0a152ee0", "w") in new stack
    -- Executing [s@macro-hangupcall:2] NoCDR("SIP/111-0a152ee0", "") in new stack
    -- Executing [s@macro-hangupcall:3] GotoIf("SIP/111-0a152ee0", "1?skiprg") in new stack
    -- Goto (macro-hangupcall,s,6)
    -- Executing [s@macro-hangupcall:6] GotoIf("SIP/111-0a152ee0", "1?skipblkvm") in new stack
    -- Goto (macro-hangupcall,s,9)
    -- Executing [s@macro-hangupcall:9] GotoIf("SIP/111-0a152ee0", "1?theend") in new stack
    -- Goto (macro-hangupcall,s,11)
    -- Executing [s@macro-hangupcall:11] Hangup("SIP/111-0a152ee0", "") in new stack
    == Spawn extension (macro-hangupcall, s, 11) exited non-zero on 'SIP/111-0a152ee0' in macro 'hangupcall'
    == Spawn extension (macro-dialout-trunk, s, 1) exited non-zero on 'SIP/111-0a152ee0'

    pls suggest.
     
  2. Megabyte

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Try using Zoiper with an IAX2 extension, you just need to forward the UDP port 4569. i think you have a NAT problem.
     
  3. ashir24

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    i have added externhost and localnet in sip_nat.conf
    and now it seems working perfect.
    thanx for the tip dear.
     

Share This Page