Avantfax problem after yum update to 1.5.2-2

Discussion in 'General' started by 6string, Apr 10, 2009.

  1. 6string

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    After running yum update from ver 1.3 to 1.5.2-2
    incoming faxes no longer show up in the Avantfax inbox.
    The faxes seem to be in the fax visor instead, how do I change this?

    I have added in ttyIAX1:

    FaxrcvdCmd: bin/faxrcvd.php
    DynamicConfig: bin/dynconf.php
    UseJobTSI: true

    Also I have done this

    # chown -R asterisk:uucp /var/www/html/avantfax/faxes
    # chown -R asterisk:uucp /var/www/html/avantfax/tmp
    # chmod -R 777 /var/www/html/avantfax/faxes /var/www/html/avantfax/tmp

    I have also restarted the Hylafax service

    Thanks for the help !
     
  2. ramoncio

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,663
    Likes Received:
    0
    Wellcome to this forum.
    There have been a few changes in Elastix 1.5 that might have broken something in your avantfax.
    Please check your file /var/spool/hylafax/bin/faxrcvd.php, it should be a link to /var/www/html/avantfax/includes/faxrcvd.php.
     
  3. 6string

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Thanks for the quick response Romoncio

    I have checked the file /var/spool/hylafax/bin/faxrcvd.php
    and it is a link to /var/www/html/avantfax/includes/faxrcvd.php.
     
  4. ramoncio

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,663
    Likes Received:
    0
    Whatch the asterisk console while receiving and sending a fax. You will see the command used to handle the fax.
     
  5. 6string

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    I'm not sure what to look for, I have looked carefully in the CLI and don't see anything that indicates
    the fax is being sent to the avantfax inbox. I do see the faxes being sent and recieved.

    Also I am able to send from the avantfax module, and I can see the activity of the faxes at the top of the avantfax inbox. But the incoming and outgoing faxes are still only in the Elastix fax visor.

    Thanks again for the help
     
  6. 6string

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Does Anybody have an idea on this problem
     
  7. ramoncio

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,663
    Likes Received:
    0
    I'm doing some tests, I hope tomorrow I'll give you an answer.
    Some things are broken in the avantfax installation from the rpm.
     
  8. Usuarioforum

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Ramoncio:

    Will work rpm install of avantfax in a fresh 1.5.2 install?

    Cheers
     
  9. payamkh59

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Hi dears
    my problem solved when i added these lines

    FaxrcvdCmd: bin/faxrcvd.php
    DynamicConfig: bin/dynconf.php
    UseJobTSI: true

    but when i change user or modem configuration in web interface of avantfax these line
    were deleted :(
    how can i solve the problem????????
     
  10. ronaldlw

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    where did you add them? you'll need to be sure to put them in one of the "custom" config files so they don't get over-written by freebpx or the elastix gui.
     
  11. payamkh59

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    I added

    FaxrcvdCmd: bin/faxrcvd.php
    DynamicConfig: bin/dynconf.php
    UseJobTSI: true

    at the bottom of these file

    /var/spool/hylafax/etc/config.ttyIAX1
    /var/spool/hylafax/etc/config.ttyIAX2
    /var/spool/hylafax/etc/config.ttyIAX3

    but each time i change user or modem configuration in web interface of avantfax these line
    were deleted
     
  12. payamkh59

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    I added

    FaxrcvdCmd: bin/faxrcvd.php
    DynamicConfig: bin/dynconf.php
    UseJobTSI: true

    at the bottom of these file

    /var/spool/hylafax/etc/config.ttyIAX1
    /var/spool/hylafax/etc/config.ttyIAX2
    /var/spool/hylafax/etc/config.ttyIAX3

    but each time i change user or modem configuration in web interface of avantfax these line
    were deleted
     

Share This Page