asterisk losing config after reboot

Discussion in 'General' started by theiceman, Mar 2, 2009.

  1. theiceman

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    i installed elastix 1.5. everything went well. i did the hardware detection,
    i configured the extension, i managed to call.

    but after i do a reboot, asterisk loses all configuration, dahdi module is
    not loaded in asterisk, after i give again hardware detection everything
    works fine. how can i solve this ?

    thanks
     
  2. daddy

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hi

    i got the same problem perhaps its been answered? i found this on the web and tried it but no luck. I am still a newbie so maybe im doing something wrong.

    Added this to /etc/udev/rules.d/dahdi.rules

    # udev rules to generate the /dev/dahdi device files (if not yet provided # by your distribution):
    KERNEL=="dahdictl", NAME="dahdi/ctl"
    KERNEL=="dahditranscode", NAME="dahdi/transcode"
    KERNEL=="dahditimer", NAME="dahdi/timer"
    KERNEL=="dahdichannel", NAME="dahdi/channel"
    KERNEL=="dahdipseudo", NAME="dahdi/pseudo"
    KERNEL=="dahdi[0-9]*", NAME="dahdi/%n"

    # DAHDI devices with ownership/permissions for running as non-root SUBSYSTEM=="dahdi", OWNER="asterisk", GROUP="asterisk", MODE="0660"

    still no luck when rebooting :(

    Help Please

    Thanks
     
  3. theiceman

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    the last line is wrong

    # udev rules to generate the /dev/dahdi device files (if not yet provided
    # by your distribution):

    KERNEL=="dahdictl", NAME="dahdi/ctl"
    KERNEL=="dahditranscode", NAME="dahdi/transcode"
    KERNEL=="dahditimer", NAME="dahdi/timer"
    KERNEL=="dahdichannel", NAME="dahdi/channel"
    KERNEL=="dahdipseudo", NAME="dahdi/pseudo"
    KERNEL=="dahdi[0-9]*", NAME="dahdi/%n"

    # DAHDI devices with ownership/permissions for running as non-root
    SUBSYSTEM=="dahdi", OWNER="asterisk", GROUP="asterisk", MODE="0660"

    if u put like this it works, i have test it now :)
    thanks for the ideea
     
  4. saleh

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    249
    Likes Received:
    0
  5. daddy

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Works like a charm. Thanks for the update post.:woohoo:
     

Share This Page