A2billing calling problem

juliantitto

Joined
Aug 3, 2010
Messages
11
Likes
0
Points
0
#1
{ENGLISH} Hello everybody...im having this problem

{ESPAÑOL} Hola a todo el mundo estoy teniendo este problema


-- Executing [573178626021@a2billing:1] Answer("SIP/User ID-08d05eb0", "") in new stack
-- Executing [573178626021@a2billing:2] Wait("SIP/User ID-08d05eb0", "2") in new stack
-- Executing [573178626021@a2billing:3] DeadAGI("SIP/User ID-08d05eb0", "a2billing.php") in new stack

{ENGLISH} Can anybody help me?

{ESPAÑOL} Puede alguien ayudarme?
 

vike82

Joined
Feb 16, 2010
Messages
8
Likes
0
Points
0
#2
same issue here!!!
 

toruskga

Joined
Aug 10, 2010
Messages
2
Likes
0
Points
0
#3
Hi Guys,

I have the same problem.
I am using version 2 and these are what I have done:
1) The context a2billing was not called
==> Solution: I added an include in extension.conf so to call a2billing_custom.conf.

2) The context was called but the DeadAGI(a2billing.php|1)is not doing anything.
====>Need help

3)a2billing's logs are not created and there is no way to check what is going wrong.
=====> Need help


Looking in forums, I read the post of someone who had the same problem for calls coming from his ATA phones. he "fixed some codec" and his problem was solved.
That gave me a hint as I am doing all my test using sip softphone. But I still dont know what to do with that hint.

My AGI conf has AnswerCall=yes

Could someone help please?
 

toruskga

Joined
Aug 10, 2010
Messages
2
Likes
0
Points
0
#4
I have been obliged to abandon v2 for now.:( My 1.6 works without problem.
Hope that this will be fixed soon.
 

juliantitto

Joined
Aug 3, 2010
Messages
11
Likes
0
Points
0
#5
English
im using 1.6 version but i continue with the same issue. Help me please.

Español
Estoy usando la version 1.6 y continuo con el mismo problema. Ayuda porfavor.
 

vike82

Joined
Feb 16, 2010
Messages
8
Likes
0
Points
0
#6
any answer to this issue?..i have been reading for 2 weeks...dead end...help anyone!!!!!please!!
 

jlsip

Joined
Aug 21, 2010
Messages
2
Likes
0
Points
0
#7
i have upgraded from 1.30 to 1.71

upgrade went fine, but i can not connect free pbx to a2billing

i have used the settings below

Add the file /etc/asterisk/extensions_a2billing.conf with the follow lines:

[a2billing]
; CallingCard application
exten => _X.,1,Answer
exten => _X.,2,Wait,2
exten => _X.,3,DeadAGI,a2billing.php
exten => _X.,4,Wait,2
exten => _X.,5,Hangup



[did]

; CallingCard application
exten => _X.,1,DeadAGI(a2billing.php|1|did)


freePBX custom destination

a2billing,${exten},1

and several diffrent combination and i always seems to be getting this below error

-- Executing [1xxxxxxxxxx@from-didforsale:1] Set("SIP/DIDFS1-00000005", "CAL LERID(num)=1xxxxxxxxxx") in new stack
-- Executing [1xxxxxxxxxx@from-didforsale:2] Goto("SIP/DIDFS1-00000005", "ex t-did,s,1") in new stack
-- Goto (ext-did,s,1)
-- Executing [s@ext-did:1] Set("SIP/DIDFS1-00000005", "__FROM_DID=s") in new stack
-- Executing [s@ext-did:2] Gosub("SIP/DIDFS1-00000005", "app-blacklist-check ,s,1") in new stack
-- Executing [s@app-blacklist-check:1] GotoIf("SIP/DIDFS1-00000005", "0?blac klisted") in new stack
-- Executing [s@app-blacklist-check:2] Set("SIP/DIDFS1-00000005", "CALLED_BL ACKLIST=1") in new stack
-- Executing [s@app-blacklist-check:3] Return("SIP/DIDFS1-00000005", "") in new stack
-- Executing [s@ext-did:3] ExecIf("SIP/DIDFS1-00000005", "1 ?Set(CALLERID(na me)=1xxxxxxxxxx)") in new stack
-- Executing [s@ext-did:4] Set("SIP/DIDFS1-00000005", "__CALLINGPRES_SV=allo wed_not_screened") in new stack
-- Executing [s@ext-did:5] Set("SIP/DIDFS1-00000005", "CALLERPRES()=allowed_ not_screened") in new stack
-- Executing [s@ext-did:6] Goto("SIP/DIDFS1-00000005", "a2billing,,1") in ne w stack


please note all caller ID can up correctly

can someone help me with this issue!!!
 

fantomduck

Joined
Aug 23, 2010
Messages
9
Likes
0
Points
0
#8
try this:

[a2billing]
; CallingCard application
exten => _X.,1,Answer
exten => _X.,2,Wait,(2)
exten => _X.,3,DeadAGI,a2billing.php
exten => _X.,4,Wait,(2)
exten => _X.,5,Hangup



[did]

; CallingCard application
exten => _X.,1,DeadAGI(a2billing.php,1,did)
 

juliantitto

Joined
Aug 3, 2010
Messages
11
Likes
0
Points
0
#9
Re: Re:A2billing calling problem

hello fantomduck i already tried to add those lines ,,,, but i continue with the same issue "in new stack".

Another advice?
 

jlsip

Joined
Aug 21, 2010
Messages
2
Likes
0
Points
0
#10
Re: Re:A2billing calling problem

same issue here!!
 

fantomduck

Joined
Aug 23, 2010
Messages
9
Likes
0
Points
0
#11
[a2billing]
; CallingCard application
exten => _X.,1,Answer
exten => _X.,2,Wait,(2)
exten => _X.,3,DeadAGI(a2billing.php,1)
exten => _X.,4,Wait,(2)
exten => _X.,5,Hangup



[did]

; CallingCard application
exten => _X.,1,DeadAGI(a2billing.php,1,did)


this is my last trick... the only change is the one in bold.

hope that works for you.

E.D
 

slguru

Joined
Dec 7, 2007
Messages
4
Likes
0
Points
0
#12
HI,

can somebody explain whats the difference between following two context,
[a2billing1]
; CallingCard application
exten => _X.,1,Answer
exten => _X.,2,Wait,(2)
exten => _X.,3,DeadAGI(a2billing.php,1)
exten => _X.,4,Wait,(2)
exten => _X.,5,Hangup

[a2billing2]
; CallingCard application
exten => _X.,1,Answer
exten => _X.,2,Wait,(2)
exten => _X.,3,DeadAGI(a2billing.php|1)
exten => _X.,4,Wait,(2)
exten => _X.,5,Hangup


for me only a2billing1 works but not the the other one. I am using Elastix 2.0 FreePBX 2.8 Asterisk 1.6.xx, A2Billing 1.7.xx


please advice
thanks
slguru
 

taphawane

Joined
Aug 30, 2010
Messages
1
Likes
0
Points
0
#13
slguru wrote:

This Context is for Asterisk version 1.6 or higher.

HI,

can somebody explain whats the difference between following two context,
[a2billing1]
; CallingCard application
exten => _X.,1,Answer
exten => _X.,2,Wait,(2)
exten => _X.,3,DeadAGI(a2billing.php,1)
exten => _X.,4,Wait,(2)
exten => _X.,5,Hangup
This context is a version of Asterisk above 1.6, if you use this context for 1.6 or higher, it's will consider a2billing.php|1 as a file, uselly you will have a error "a2billing.php|1" file doesnot exit.

[a2billing2]
; CallingCard application
exten => _X.,1,Answer
exten => _X.,2,Wait,(2)
exten => _X.,3,DeadAGI(a2billing.php|1)
exten => _X.,4,Wait,(2)
exten => _X.,5,Hangup


for me only a2billing1 works but not the the other one. I am using Elastix 2.0 FreePBX 2.8 Asterisk 1.6.xx, A2Billing 1.7.xx


please advice
thanks
slguru
 

slguru

Joined
Dec 7, 2007
Messages
4
Likes
0
Points
0
#14
thanks for explanation.

I got basic functions working. I am wondering where i can download an international dialling code list. the system I am developing is not for commercial, hence basic dialling code list will be sufficient. please advice.


thanks slguru
 

mm.alpha2k

Joined
Jun 19, 2010
Messages
165
Likes
0
Points
0
#15
Para integrar freepbx con a2billing

http://ualtech.wordpress.com/2008/02/06 ... a2billing/

en el archivo extensions_custom.conf

#include extensions_a2billing.conf

[macro-dialout-trunk-predial-hook]
exten => s,1,GotoIf($["${OUT_${DIAL_TRUNK}:4:4}" = "A2B/"]?custom-freepbx-a2billing,${OUTNUM},1:2)
exten => s,2,MacroExit

[custom-freepbx-a2billing]
exten => _X.,1,DeadAGI(a2billing.php|${OUT_${DIAL_TRUNK}:8})
exten => _X.,n,Hangup()

Espero que les sirva
 

samsalim

Joined
Feb 15, 2011
Messages
15
Likes
0
Points
0
#16
Hello,

Can You tell me your detail steps for 1.6. I Install Elastix-1.6 ( Build in A2Billing-1.3.0), can not make outgoing call. I try for 1 month, I am very tired of it.

Please email me : sam@sophos-technology.com
 

Members online

Latest posts

Forum statistics

Threads
30,915
Messages
130,920
Members
17,594
Latest member
knethardsolutions
Top